5 hatásos tipp, ha mostanában mindenhez fáradt vagy

2023. július 11.
Nem kell azonnal a kávé vagy energiaital után nyúlnod, ha napközben a fáradtság lesz úrrá rajtad. Mutatunk 5 bevált módszert, ami segíthet túllendülni a nehéz pillanatokon.
5 hatásos tipp, ha mostanában mindenhez fáradt vagy

Próbáld ki a napközbeni szundit

Nem véletlenül alakítottak ki úgynevezett alvó szobákat például a Google-nél… A nagy cégek is jól tudják, hogy a délutáni szundításnak rengeteg pozitív hozadéka lehet, jó hatással van például a koncentrációra. Kutatások pedig már azt is kiderítették, hogy egészségügyi szempontból a 20-30 perces szundikálások a legoptimálisabbak. Ha tehát nagyon energiátlannak érzed magad, vezess be a napjaidba egy 20 perces pihenőt!

Edd magad frissre!

Nem csak az egészséged, de az energiaszinted miatt is érdemes odafigyelned az egészséges táplálkozásra. Ha biztosra szeretnél menni, iktass be az étrendedbe néhány olyan finomságot, amik bizonyítottan serkentő hatással bírnak. Ilyen például a lencse, a goji bogyó, a kék áfonya és a quinoa.

Az elegendő víz fogyasztása a tavaszi fáradtság ellen is nagyon fontos

Töltsd tele a poharadat!

Alig tudsz koncentrálni, és a teljesítőképességed sem az igazi? Nem lehet, hogy nem iszol elég vizet? Ahhoz, hogy a szervezeted egész nap működni tudjon, és legyen energiád, fontos, hogy hidratált legyél. Próbálj meg odafigyelni rá, hogy ne csak akkor igyál, ha már szomjas vagy, hanem kortyolj el egy pohár vizet minden órában.

A vitaminok is segíthetnek!

A B-vitamok (például a B1- ,B3- , B5-  és B6-vitamin) elengedhetetlenek ahhoz, hogy frissnek és energikusnak érezd magad. Ha nem jut belőlük elég a szervezetedbe a táplálkozással, próbálkozhatsz étrend-kiegészítőkkel is. De ugyanígy a magnéziumra is szükséged van ahhoz, hogy szellemileg frissnek érezd magad. Ha tehát fáradtabb vagy a szokásosnál, lehet, hogy kiürültek a magnézium-tartalékaid.

Jöjjenek a gyógynövények!

Nem feltétlenül jó ötlet literszámra inni a kávét, csak azért, hogy egy kicsit frissebbnek érezd magad. Próbálkozz helyette egészséges élénkítőkkel! A ginzenget a keleti orvoslásban évezredek óta használják természetes stimulánsként, ami ráadásul koffeinmentes is és teaként, vagy tablettaként is fogyaszthatod. Ha viszont ragaszkodnál a koffeinhez, próbált ki a maté teát! Egy csésze maté teában meglepően sok koffein található, kutatások szerint azonban egészségesebb, mint a kávé, ráadásul az antioxidánstartalma is magas.

Fotó: Getty Images