Csak a zsenik jönnek rá, melyik nő nem terhes a képen

2023. augusztus 12.
Briliáns nyomozónak kell lenni ahhoz, hogy megtaláljuk azt az apró jelet, ami alapján biztosan megmondható, melyik nő nem terhes a képen. 10 másodpercünk van rá.
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik nő nem terhes a képen.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon melyik nő nem terhes a három körül. Vajon ki akarja átverni a babaváró buli vendégeit? 

Csak a zsenik jönnek rá, melyik nő nem terhes a képen

Csak a zsenik jönnek rá, melyik nő nem terhes a képen

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő nem terhes a képen?

Ami közös mindhárom nőben, hogy a terheshasuk jól látható, első pillanatra mindhármójukról azt gondolhatnánk, hogy már nincs sok hátra a szülésig. Bár mindhárman terhesnek tűnnek, a stílusukban, öltözködésükben eltérnek egymástól, és még a hangulatuk is különböző. Egyikük vidáman mosolyog, a másik egy pohárból kortyolgat, miközben úgy tűnik, hogy a harmadik nő nem érzi a legjobban magát. De vajon melyikük tetteti csak a terhességet?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő próbálja átverni a babaváró buli vendégeit. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik terhes nő a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három terhes nő növekvő pocakját érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük nem vár valójában babát. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem terhes. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a harmadik terhes nő pocakjában valójában nincs baba, csak egy párnával tömte ki a felsőjét, hogy megtévessze a többieket.  

Csak a zsenik jönnek rá, melyik nő nem terhes a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside