4 trükk, amivel az otthoni fürdés felér majd egy wellnesshétvégével

2023. szeptember 03.
Ha rászánjuk az időt és egy kevés plusz energiát, az otthoni fürdés nagyon pihentető és kényeztető élmény lehet. Ráadásul jóval olcsóbb, mint befizetni egy wellnesshétvégére!
  • Egy forró kádfürdő elérhető és hatékony módja annak, hogy egy kis relaxációs élményhez jussunk egy fárasztó nap végén.
  • Ha kicsit jobban rákészülünk, a fürdőzés során mind az öt érzékszervünket bevonhatjuk a pihenésbe, így mélyítve a relaxációt.
  • Ne sajnáljuk az időt az öngondoskodásra, és fordítsunk plusz energiát ezeknek a hasznos tippeknek a bevetésére, így igazi házi wellnessélményben lehet részünk.

Mindenki tudja, mennyire jólesik elmerülni egy kád forró vízben a nap végén, van azonban néhány egyszerű trükk, amivel a fürdés még pihentetőbb és feltöltőbb élmény lehet. Tudjuk persze, hogy egy habos kádfürdő önmagában még kevés ahhoz, hogy oldja a hétköznapokkal járó tartós stresszt, de mindenképpen gyors és elérhető módja lehet egy kis házi pihenésnek.

1. Nyugtató illatok

Érdemes tudatosan megválogatni a fürdéshez használt illatokat, legyen szó habfürdők illatosításáról, illatgyertyákról vagy speciális esszenciális olajokról. Válasszunk olyan régóta ismert nyugtató hatással bíró illatokat, mint a levendula vagy az eukaliptusz, de ma már rengeteg kifejezetten relaxációhoz, stresszoldáshoz megálmodott illatkeverék közül válogathatunk. Érdemes lehet beruházni egy jó minőségű illóolajba, amiből elég néhány csepp a kádba, hogy igazán feloldódhassunk a meleg puhaságban!

2. Keserűsó, édes relaxáció

Az Epsom só vagy keserűsó bizonyítottan stresszoldó, nyugtató hatással bír, ráadásul egyesek szerint még az izomfájdalmakat is enyhítheti. Az Epsom só tulajdonképpen magnézium-szulfát (ezért is az izomlazító hatás), amit szinte bármilyen drogériában vagy bioboltban megvásárolhatunk – adjuk a fürdővízhez és élvezzük áldásos gyógyító, pihentető hatásait.

3. Fűszerezd meg az élményt CBD-vel

Az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert a CBD, vagyis a marihuánában is megtalálható cannabidiol, amit elsősorban nyugtató, hangulatjavító, gyulladáscsökkentő hatása miatt fogyasztanak. Már nálunk is elérhetőek CBD-tartalmú készítmények, amikkel még mélyebb relaxációs élményben lehet részünk, így érdemes lehet az esti fürdés előtt is fogyasztani belőle. Ha még nem igazán ismerjük ezt az anyagot és félelmeink vagy kérdéseink vannak, mindenképpen érdemes lehet konzultálni egy orvossal vagy más szakértővel.

4. Vezetett meditáció

Talán elsőre furcsának vagy idegennek tűnik, de jó ötlet lehet kipróbálni a fürdés közbeni vezetett meditációt. Válasszunk a hangulatunknak és céljainknak megfelelő meditációt – ezt érdemes lehet előre megtenni, akár „le is tesztelni”, hogy fürdés közben már biztosan ne kelljen keresgélnünk vagy a telefonunkkal bajlódnunk. Próbáljunk ráhangolódni a hallott szavakra, és figyeljük meg, hogyan segíti elő a forró vízben való lebegés az elme kitisztulását! Garantáltan kipihentebben szállunk majd ki a kádból utána.

Forrás: ApartmentTherapy Fotó: Getty Images