Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik férfi a gyerek apja

2023. október 03.
Briliáns nyomozónak kell lenni ahhoz, hogy megtaláljuk azt az apró jelet, ami alapján biztosan megmondható, melyik férfi a gyerek apja. 10 másodpercünk van rá.
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a három férfi közül ki lehet a gyerek apja.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják, mi a megoldás.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a három férfi közül ki lehet a gyerek apja. Elsőre lehetetlennek tűnik kideríteni az apa kilétét, de ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy árulkodó nyom.

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik férfi a gyerek apja

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik férfi a gyerek apja

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő a felesége?

Első ránézésre úgy tűnik, hogy bármelyik férfi lehet az apuka. Mind a hárman az édesanya körül állnak, és mindhármuk arca és testtartása különböző érzelmekről árulkodik. Van, aki megrémült az apaság lehetőségétől, van, aki érdeklődőnek tűnik, míg a harmadik férfi egészen nemtörődömnek látszik. De vajon melyikük lehet a kisbaba vér szerinti édesapja?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik férfi a gyerek apja. Ám ha jobban megnézzük a képet, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi az apuka. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a kisbabát érdemes jobban szemügyre vennünk: van ugyanis egy olyan vonása, ami rögtön elárulja az édesapja kilétét ebben a fejtörőben. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik férfi a férj.

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Megoldás: a hármas számú férfi a gyerek apja, neki ugyanis ugyanolyan kék szeme van, mint a gyerekének.

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik férfi a gyerek apja

Sikerült?

Forrás: Brightside