Ez a legfontosabb étel, ha erős és ellenálló körmöket akarsz

2024. február 04.
A bőrgyógyász elmondta, mi a három titka az erős és ellenálló körmöknek. Azon túl, hogy megtudtuk, milyen táplálékkiegészítőre van szükségünk, a legfontosabb ételt is elárulta a szakember ahhoz, hogy szép és egészséges körmeink legyenek.
Erős köröm étel
  • A bőrgyógyász, Dr. Marisa Garshick szerint három fontos alapeleme van a szép és erős körmöknek.
  • Nem mindegy, mit eszünk, ha azt akarjuk, hogy erős körmünk legyen.
  • A körmök ápolásához vazelintartalmú krémet javasol a bőrgyógyász.

Az akné vagy rosacea miatt gyakran fordulunk bőrgyógyászhoz, ám a töredező körmök esetén már nem feltétlenül jut eszünkbe. Pedig a szakembernek nagyon hasznos tippjei vannak arra az esetre is, ha a körmünkkel van a problémánk.

Mutatjuk, milyen három alappillére van a bőrgyógyász szerint az erős és ellenálló körmöknek!

1. Vazelines kézápoló az erős körmökért

Számos olyan kézápoló krémet találunk, amelyben vazelin is van. Ez az anyag táplálja a körömágyat és beépül a körömbe. Különösen akkor javasolt a bőrgyógyász szerint az erős körmök megőrzése érdekében ilyen krémet használnunk, ha frissen távolítottuk el a körömlakkot. 

Mielőtt újra felkennénk valamilyen színt, hagyjuk, hogy beszívja a köröm és a kéz a tápláló krémet. Ez segít, hogy megőrizze az ellenállását a köröm és erős maradjon.

2. Ezek a vitaminok erősítik a körmöt

A bőrgyógyász szerint vannak olyan ásványi anyagok, melyek nélkülözhetetlenek az erős körmökhöz. A következő tápanyagokat kell tartalmaznia a vitaminunknak, ha a körmök erősítése a célunk:

  • Vas
  • Cink
  • folsav

Ha töredezik a körmünk, az egyébként is a vashiány jele lehet. Így érdemes egy vérképet is készíttetnünk, hogy kiszűrjük a problémát. Ahhoz, hogy a körmeinken látszódjon a táplálékkiegészítő hatása, akár 6-12 hónapnak is el kell telnie, így ne legyünk türelmetlenek.

3. Húst kell ennünk, ha erős körmöket akarunk

A fehérjebevitel nagyon fontos a köröm növekedéséhez és ellenálló képességéhez. Ha nem viszünk be elegendő fehérjét a szervezetünkbe, nagy eséllyel kezd töredezni a körmünk a bőrgyógyász szerint. 

Ha nem eszünk húst, fontos gondoskodunk a megfelelő növényi alapú fehérjepótlásról. A legjobb a szakember szerint a kiegyensúlyozott étrend az erős körmökhöz is. A nőknél a napi minimum fehérjeadag, ha erős körmöket szeretnénk, 46 gramm, férfiaknak 56 gramm.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash