Kivételes az intelligenciád, ha meg tudod állapítani, ki van veszélyben

2024. február 18.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik férfi van veszélyben?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik férfi van a képen veszélyben.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon melyik férfi van veszélyben a képen.

Kivételes az intelligenciád, ha meg tudod állapítani, ki van veszélyben

Kivételes az intelligenciád, ha meg tudod állapítani, ki van veszélyben

Hogyan deríthetjük ki, ki van veszélyben?

Két férfit látunk, mindketten sportolnak. Az egyikőjük síel, a másik szörfözik. Egyik sport sem veszélytelen – ám az egyikőjük most egy különösen veszélye szituációba keverte magát. A nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik férfi van veszélyben. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi van veszélyben. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két férfit, valamint a környezetüket is érdemes jobban szemügyre venni, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük van veszélyben. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi hercegnő. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Megfejtés: A síelő férfi a hegyekben kiabál, ami könnyen lavinát okozhat.

Kivételes az intelligenciád, ha meg tudod állapítani, ki van veszélyben

Sikerült?

Forrás: Brightside