Ezt a 4 dolgot sosem teszik azok, akiknél mindig tiszta a lakás

2024. február 18.
Valószínűleg mindenkinek van egy olyan ismerőse, akinél mindig rend van. Mi lehet a titkuk? Mit csinálnak vagy nem csinálnak sosem, hogy hozzájuk sosem lehet úgy betoppanni, hogy ne tiszta lakás fogadna? Most lerántjuk a leplet, hogy mi is lehessünk azok, akiknél örökké tisztaság van!
Tiszta lakás
  • Ha tiszta lakásra vágyunk, csupán 4 dolgot nem szabad csinálnunk sosem.
  • Egy profi bejárónő rántotta le a leplet az Instagramra feltöltött posztjában azokról az otthonokról, ahol mindig tisztaság van.
  • Mutatjuk, mi a közös a tiszta lakásokban!

Cindy Hendler Tigue profi bejárónő. Számos tippet megosztott már az Instagramján azzal kapcsolatban, hogyan tarthatjuk rendben és tisztán az otthonunkat. Ha nem is azt ígérjük legutóbbi tippjei nyomán, hogy soha többé nem kell takarítanunk, az biztos, hogy sokkal rövidebb idő alatt végigérünk a hétvégi takarítással a lakáson, ha odafigyelük ezekre a látszólag apró dolgokra.

Mutatjuk, mi a közös azokban az emberekben, akiknél mindig tiszta a lakás. Hogy csinálják? Lerántjuk a leplet a tiszta lakás titkáról!

1. A lakáson belül nem viselnek cipőt

Számos alkalommal hangsúlyoztuk már, hogy cipővel bemenni a lakásba nem csak a koszt növeli, de akár veszélyes is lehet. Az utcai szennyeződés betegséget is okozhat, így érdemes az előszobában hagyni mindig a cipőnket. Nem, még beszaladnunk sem szabad csak egy pillanatra, mert ezzel is a tiszta lakás ellen dolgozunk.

2. A tiszta lakás titka, hogy azonnal elpakolnak maguk után a lakóik

Akinek sikerül bevezetni otthonában az ahogy használtam el is rakom takarítási stratégiát, garantáltan tapasztalhatják, mennyivel rendesebb és tisztább a lakásuk. Letörlik az asztalt, ha felkeltek onnan, nem hagynak a mosogatóban az egyetlen tányért sem, és a szárítóról egyenesen a fiókba pakolnak, nem a fotelben gyűjtik a tiszta ruhát.

A tiszta lakás titka, hogy mindig azonnal elrakunk mindent a helyére

A tiszta lakás titka, hogy mindig azonnal elrakunk mindent a helyére

3. Sosem hagynak el egy helyiséget sem üres kézzel

Nem kell, hogy akkor pakoljunk, amikor rászánjuk végre a nagyobb hétvégi takarításra. Jártunkban-keltünkben magunkkal vihetünk, helyére rakhatunk, kidobhatunk dolgokat, ahogy ide-oda megyünk a lakásunkban. Ezzel az egészen apró manőverrel hatalmas hatással lehetünk a lakásunk tisztaságára.

4. A tiszta lakás titka az, hogy több dolgot csinálunk egyszerre

Ahhoz, hogy minden a helyén legyen mindig, fontos képesség az, ha tudunk több dolgot csinálni egyszerre. Például miközben beszélgetünk a családtagjainkkal, hajtogathatjuk a ruhát, majd el is pakolhatjuk a szekrénybe. Érdemes okosan gazdálkodnunk az időnkkel, és tisztább lesz a lakás!

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash