Brilliáns az elméd, ha megtalálod az összes hibát ezen a nehéz képen

2024. február 19.
A legjobb megfigyelőkön is kifoghat ez az extrán nehéz hőlégballonos fejtörő.
  • Az különbségeket kereső fejtörők jót tesznek a koncentráció fejlesztésének. 
  • Egyáltalán nem könnyű megtalálni az összes különbséget.
  • A mai hőlégballonos fejtörőnk rendesen feladja a leckét a vállalkozó kedvűeknek.

A különbségkereső fejtörőkön való gondolkodás nagyon jó arra, hogy a agytekervényeinket megmozgassuk és logikai képességeinket próbára tegyük. Ezek a fejtörők arról szólnak, hogy megtaláljuk a különbségeket két ábra között. A fejtörők változatosak lehetnek, és különböző nehézségi szintekkel rendelkezhetnek, így minden korosztály számára izgalmas kihívást jelentenek.

Milyen típusú fejtörők tartoznak ide?

Az egyik legnépszerűbb típusú különbségkereső fejtörő a két kép összehasonlítása, ahol a részletek aprólékos megfigyelése és az azonosságok és eltérések felfedezése áll a középpontban. Gyakran előfordul, hogy egyes elemek csak minimális változásokon mennek keresztül, így nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk, ha meg akarjuk találni őket. 

Az ilyen típusú fejtörők nemcsak szórakoztatóak, de fejlesztő hatással is lehetnek az elménkre. Segítenek javítani a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a logikai gondolkodást. Ezek a fejtörők eközben gyakran ösztönözik a kreatív gondolkodást is, hiszen a különbségek felfedezésekor alkalmazni kell a mentális rugalmasságot és a problémamegoldó képességet is.

Az ilyen típusú fejtörők nemcsak a vizuális észlelési képességeket tesztelik, hanem fejlesztik a figyelmet és a koncentrációt is.

Hogyan fejleszthető a figyelem?

Például a mai feladvánnyal! Az összehasonlítós fejtörők nemcsak szórakoztatók, hanem hatékonyan edzik a szemedet a részletek észlelésében. Tanuld meg tudatosan irányítani a figyelmedet. Próbáld meg kizárni a zavaró tényezőket, és összpontosíts egy adott dologra! Például, ha egy beszélgetésben vagy, próbálj meg teljes figyelmet szentelni a másik személynek.

Íme a mai fejtörő

A mai fejtörőnkben egy sivatagos tájon járunk, ahol szállnak a hőlégballonok megszámlálhatatlan mennyiségben. Azaz szinte megszámlálhatatlan mennyiségben, hiszen aki nagyon figyel, az kiderítheti, mennyi van a képen. De a feladat most nem ez. 

A feladatunk szerint a fejtörőn 8 különbség látható a két fotó között. Ha készen állsz, indulhat a keresés!

Íme a mai hőlégballonos fejtörő

Íme a mai hőlégballonos fejtörő

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Ha megvagy, itt ellenőrizheted, hogy mindet megtaláltad-e!

Itt látod a hőlégballonos fejtörő megoldását

Itt látod a hőlégballonos fejtörő megoldását

Forrás: rd.com