Detektív vagy, ha kideríted, ki az, aki nem túl okos a képen

2024. április 16.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki nem túl okos a képen?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, ki az, aki butaságot csinál a képen, tehát nem túl okos.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a kislány és a férfi közül ki csinál butaságot, ki az, aki nem túl okos?

Nyomozos fejtörő - ki nem túl okos a képen?

Nyomozos fejtörő – ki nem túl okos a képen?

Hogyan deríthetjük ki, ki az, aki nem túl okos?

Az egyik képen egy kislányt látunk, aki éppen egy kádban fürdeti a kutyáját. A mellette lévő képen pedig egy férfi eteti meg a macskáját. Valamelyikük azonban nem túl okos, és egy nagy butaságot csinál. Melyikük lehet az? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, ki nem túl okos. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki nem túl okos. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy azt érdemes jobban szemügyre venni, hogy milyen tárgyak veszik körül a kislányt és a férfit ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük nem túl okos. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a férfi nem túl okos, és butaságot csinál, ugyanis a macskaeledel helyett kutyaeledelt ad éppen a macskájának. 

Nyomozos fejtörő - ki nem túl okos a képen?

Sikerült?

Forrás: Brightside