Ez a módszer az utolsó foltot is eltávolítja a legelszíneződöttebb kávéscsészéről is

2024. április 23.
Bár tudjuk, hogy tiszta a kedvenc kávéscsészénk, mégis kevéssé gusztusos, amikor már sima mosogatószerrel lemoshatatlan foltok virítanak rajta a kávétól, teától. Pedig van egy végtelenül egyszerű módszer, hogy letisztítsuk.
Csésze kávéfolt eltávolítása
  • A mi csészénken is már lemoshatatlanul ott a nyoma a kellemes délutáni kávéknak vagy teáknak?
  • Bár tiszták ezek a bögrék, mégis foltosak maradnak a folytonos tea- vagy kávéivástól.
  • A kristályos háztartási citromsav segíthet könnyedén ragyogóan tisztává varázsolni a kedvenc kávéscsészénket.

Vannak olyan tárgyak, amiknek jót tesz, ha látszik rajtuk a hordás, használat. De a kedvenc kávéscsészénk nem tartozik ezek közé. Pedig ha rendszeresen ugyanabból a bögréből isszuk a teát vagy kávét, a foltok letörölhetetlenül rajta maradnak, az egyszerű mosogatással nem tudjuk eltávolítani. 

Bár tiszta az ilyen csésze is, mégsem olyan gusztusos egy idő után ebből kortyolnunk a délutáni kávét. De hogyan tüntessük el a foltokat a csészéről könnyedén? Mutatjuk!

Miért alakulnak ki foltok a kávéscsészén?

A legtöbb világos vagy fehér csészén gyorsan meglátszik a használat. A kávéban ugyanis rengeteg olyan olaj és lipid található, melyek miatt annyira szeretjük a feketénk textúráját és aromáját, viszont ezek azok, amik elszínezik a fogainkat és a csészénket. Eleinte még ezek a foltok lejönnek a mosogatással, ám egy idő után már lehetetlenné válik csak ezzel tisztára mosni a csészénket.

Hogyan távolítsuk el a foltokat szódabikarbónával?

@thevalleyalchemist

Cleaning hack! Removing tea stains from mugs with zero scrubbing! #spellbindingtea #teatime #afternoontea #tea#cupoftea #instatea #tealover #handblendedtea #shopsmall #shoponline #smallbusiness #femaleowned #canadianbusiness #lifehack #cleaninghack

♬ original sound – thevalleyalchemist

Nagyon egyszerű maga a művelet, amivel makulátlanul tisztává varázsolhatjuk a kedvenc csészénket. Olyan szépen ragyog majd, mint amikor az első bögre kávét vagy teát megittuk belőle!

  1. Tegyünk egy evőkanálnyi citromsavat a csészébe.
  2. Öntsünk rá forró vizet, hogy megteljen a pohár.
  3. Hagyjuk állni egy-két órán át a citromsavas vizet a csészében, majd mosogassuk el a bögrét.

Ne essünk kétségbe akkor sem, ha nem távolította el a csésze mázának a barázdáiból teljesen a lerakódásokat az áztatás. Ilyenkor érdemes egész éjszakára a csészében hagyni a citromsavas vizet. Garantáltan eltünteti másnap reggelre a foltokat a bögrénkből!

Fotó: Unsplash