Ez a fajta kávé kifejezetten ránctalanító hatású a kutatások szerint

2024. április 26.
Egy friss kutatás jelentős felfedezést hozott minden kávét szerető és a ráncai miatt aggódó embernek. Ugyanis kiderül, hogy van egy olyan kávéfajta, ami ránctalanító és öregedésgátló hatású, köszönhetően a benne található antioxidánsoknak és gyulladáscsökkentő hatóanyagoknak.
Kávé öregedés ellen
  • Most már egy jó csésze kávé elfogyasztása is felkerülhet a napi bőrápolási rutinunkba.
  • Számos kutatás bizonyította már, hogy nemcsak az játszik szerepet a bőrünk állapotában, mit kenünk rá, hanem az is, belülről mivel tápláljuk.
  • A kutatás a kávé, alkohol és cukros üdítők bőrre és öregedésre gyakorolt hatását vizsgálta.

A kávéivóknak különösen jó hír egy friss tanulmány eredménye. Míg az eddigi kutatásokban a szakemberek leginkább arra fókuszáltak, milyen összefüggés van általában az ételek és a bőr állapota között, ezúttal konkrét italok, mint a kávé, alkohol és cukros üdítők és az arcbőr öregedésének kapcsolatát vizsgálták.

A Journal of Cosmetic Dermatology című bőrgyógyászati szaklapban megjelent tanulmány eredményei szerint a kávénak erős öregedésgátló hatása van. Tehát ha anti-aging italt keresünk, akkor egy jó csésze kávét kell innunk.

Hogyan lassítja a kávé a bőr öregedését?

Megfigyelték, hogy a kávé védő hatással bír az arcbőrünk számára. Meggátolja és lassítja a bőr öregedését. A kávébabban található növényi hatóanyagok azok, melyek többféle módon is hozzájárulnak a bőr öregedésének lassításához.

  • Javítja a bőr nedvességtartalmát.
  • Ragyogóbbá, élettelibbé teszi a bőrt.
  • A bőr rugalmasságát is fokozza a kávé.
  • A bőr textúráját és kollagéntartalmát javítja, ami elengedhetetlen a fiatalos és rugalmas bőrhöz.

Értékes antioxidánsok a kávéban az öregedés ellen

Az eszpresszó a leghatékonyabb kávé az öregedés ellen

Az eszpresszó a leghatékonyabb kávé az öregedés ellen

Arra is rájöttek, mi az, ami a bőr számára igazi életelixírré teszi a kávét. A benne található antioxidáns és gyulladásgátló hatóanyagok segítenek a bőr öregedésének lassításában, megelőzésében.

Ezek az úgynevezett polifenolok, természetes antioxidánsok az eszpresszóban találhatók meg legnagyobb mennyiségben. Így ez az a kávétípus, ami a leghatékonyabban segíti a bőrben a szabad gyökök semlegesítését. Ugyanis az oxidatív stressz – amit a szabad gyökök kiváltanak – okozza a bőr öregedését.

A kávé hatóanyagai közül az úgynevezett klorogénsav az, ami leginkább hozzájárul a bőr fiatalos kinézetének megőrzéséhez, mivel hatékony az UV-sugárzás okozta károsodás megelőzésében és csökkenti a napsugárzás miatt a bőrön keletkező foltok kialakulását is.

A koffein a legrégebbi ismert öregedésgátló hatóanyag

A kávéban található koffein nem csak azért jó, mert energikusabbak leszünk tőle. Segít a bőr egészségének és fiatalságának megőrzésében is. Nem csoda, ha a kozmetikai ipar már régóta használja különböző szérumok és krémek hatóanyagaként a bőr öregedésének lassítására, megelőzésére.

A kávéban található koffein nem csak az oxidatív stressz hatásait segít kivédeni, de védi a sejtek kromoszómáit és javítja a sejtszintű tisztító folyamatokat is.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Getty Images