Kivételes az észjárásod, ha rájössz, hogy vajon hol bújt el a bébi lajhár

2024. május 23.
A képes feladvány során az a feladatunk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a bébi lajhárt. Ez persze könnyűnek tűnhet, azonban sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk.
Kivételes az észjárásod, ha rájössz, hogy vajon hol bújt el a bébi lajhár

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hogy vajon hol rejtőzik a bébi lajhár? 

Nehezebb megtalálni, mint gondolnánk

Nagyban megnehezíti a feladatunkat, hogy a képeken többnyire a lajhár mamáját láthatjuk, azonban valahol egy bébi lajhár is megbújik. Annyi a különbség, hogy a fotó egyik szegletében egy cuki lajhárkölyköt is felfedezhetünk. Nem csoda, hogy csupán az emberek 2 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő állatra. A legtöbb próbálkozónak átlagosan fél percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt a bébi a képen.

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a lajhárt mindössze 10 másodperc alatt

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a lajhárt mindössze 10 másodperc alatt

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. Az agyunk kezdi teljesen egyformának látni az alakzatokat a képen. Így nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között, összefolyik az egész kép. Emiatt még nehezebben jövünk rá a feladat megoldására. 

Egy kis segítség a bébi lajhár megtalálásához

Annyit segítünk, hogy a bébi lajhárt a kép jobb felében kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. Különösen a kép jobb felében figyeljük meg tüzetesen a formákat.

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik a paradicsom a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside