Jól használod az agyad, ha kitalálod, ki nem fodrász

2024. június 09.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nő nem fodrász?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik nő nem valódi fodrász.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a két nő közül ki nem valódi fodrász.

Jól használod az agyad, ha kitalálod, ki nem fodrász

Jól használod az agyad, ha kitalálod, ki nem fodrász

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő nem fodrász?

Két nőt látunk egy fodrászszalonban, amint elkészítik a vendégeik haját. Az egyikük azonban nem valódi fodrász. Melyikük nem fodrász valójában? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő nem fodrász. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő nem fodrász. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két fodrásznőt és a kellékeiket érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyik nő nem fodrász. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a bal oldali nő nem fodrász, az ő bal kezében ugyanis nem hajspray, hanem egy festékfújó van.

Jól használod az agyad, ha kitalálod, ki nem fodrász

Sikerült?

Forrás: Brightside