Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, hogy hova rejtették el a dobókockát

2024. július 11.
Hogy még nehezebb legyen a feladatunk, csupán 5 másodpercünk van rá, hogy rájöjjünk, hova rejtették el a dobókockát a képen. A feladat nehezebb, mint gondolnánk.

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Ezúttal az a feladatunk, hogy a villámfejtörőn megtaláljuk a rengeteg sajt és egér között, hogy vajon hol van elrejtve a dobókocka, ami teljesen beleolvadt a környezetbe. Csupán 5 másodpercünk van rá, hogy megoldjuk a feladványt. Elsőre könnyűnek tűnhet, azonban sokkal nehezebb, mint azt gondolnánk. 

Te megtalálod 5 másodperc alatt a dobókockát?

Te megtalálod 5 másodperc alatt a dobókockát?

Elég 5 másodperc ahhoz, hogy megtaláljuk dobókockát?

Amikor problémákat oldunk meg, ahogy egy fejtörőnél, rejtvénynél is, az agyunk kreatív és elemző része dolgozik. Ez olyan, mint egy izom, muszáj edzésben tartanunk ahhoz, hogy megfelelően gondolkodhassunk, koncentrálhassunk és legyenek új ötleteink. A feladat szórakoztató, de egyben nehéz is. Így nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Ám az 5 másodperc nem feltétlenül elég még a legélesebb szemű próbálkozóknak sem.

Hogyan találjuk meg?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a fotón elrejtett dobókockát, fontos, hogy jól nézzük meg közelről minden elemét. Ezután várjunk egy másodpercet, és hagyjuk, hogy magától beugorjon, mi az, ami az agyunk szerint nem helyes úgy, ahogy elsőre látszik. Lehet, hogy nem tűnik rögtön szembe, hiszen egy apróbb részletről van szó. Ám pár pillanat elég lehet ahhoz, hogy észrevegyük. Ha mégsem, akkor néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is. Addig gyakoroljunk hasonló hibakereső feladványokkal. Találjuk meg, mi nem stimmel azzal a képpel, amin egy nő kertészkedik. Vagy próbáljunk meg rájönni, mi nincs a helyén a konyhai jelenetben.

A megoldás

Az elrejtett sárga dobókockát a fotó bal felső sarkában rejtették el közvetlenül egy egér mellett.

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside