Ezzel a trükkel garantáltan tökéletesen ropogósra sül a szalonna mindig

2024. június 01.
Nem vagyunk egyedül a ropogós szalonna iránti rajongásunkkal. Végre tudunk egy módszert, amivel a bacon minden egyes alkalommal ugyanolyan tökéletesre sül. Mutatjuk, mi a ropogósra sült szalonna titka!
Ropogós szalonna sütése
  • A szalonnát a legtöbben azért szeretjük, mert megsütve sós és ropogós.
  • Hogyan süthetjük mindig ugyanolyan ropogósra a bacon szalonnát?
  • Mutatjuk a módszert, amivel mindig ugyanolyan ropogós lesz a szalonna!

Valószínűleg mindenki próbálta már a tökéletes szalonnát megsütni ezerféle módon. Sütőben, serpenyőben, mozgatva vagy csak hagyni lefektetve a szeleteket. Mutatjuk, melyik az az üzembiztos módszer, amivel a bacon szalonna mindig ugyanolyan roppanós és tökéletes lesz!

Hogyan lesz ropogós a szalonna?

A ropogós szalonna titka – ahogy azt Jess Damuck szakácskönyvszerző elmondta –, hogy rakjuk tele a serpenyőt a szeletekkel, és ne keverjük, hanem forgassuk sütés közben.

Nagyjából 15 perc kell, mire felpöndörödnek és ropogósra sülnek a serpenyőben a baconszalonna-szeletek.

Miért működik a módszer?

Ha mozgatjuk sütés közben a szalonnát, a zsír sokkal egyenletesebben sül ki a bacon szalonnából a lassú tűzön. Ez a tökéletes ropogósság titka. Mivel nem kell egyetlen rétegben lefektetnünk a serpenyő aljára a szalonnát, így nagyobb mennyiséget is süthetünk egyszerre. 

A legjobb, ha közepesen vastagra vágott szalonnaszeleteket sütünk. Így a felpöndörödött szalonna tökéletes textúrájúra sül.

A tökéletesen ropogós szalonna sütése egészen apró dolgokon múlik

A tökéletesen ropogós szalonna sütése egészen apró dolgokon múlik

A tökéletesen ropogós szalonna elkészítése

  1. Melegítsük fel a serpenyőt közepes lángon. Ne adjunk hozzá semmilyen más zsiradékot.
  2. Vegyük külön a szalonnaszeleteket sütés előtt.
  3. Tegyük a felmelegített serpenyőbe a szalonnát, majd időnként megforgatva 15-20 perc alatt süssük ropogósra.
  4. Rácsra szedjük ki a szalonnát, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek a felpöndörödött szeletek.

Mivel együk a ropogós szalonnát?

Tökéletesen passzol tésztákhoz, szendvicsekhez, de salátákhoz és nyári grillezett ételekhez is a ropogós szalonnánk.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash