Gasztró
Így készíts ehető karácsonyfadíszeket
Ha van a családban kisgyermek, akkor az egyik legjobb közös program karácsony előtt, ha karácsonyfadíszeket készítünk. Ezek megtehetjük kartonból, sógyurmából, de akár különböző ételeket is akaszthatunk a fára. Bernáth Melinda, a Smarta bloggere most az utóbbira hozott nektek egy szuper ötletet!
Tajvani leves és a mexikói konyha forgatja fel az adventi gasztrokínálatot
A belváros szívében, a Deák Ferenc téren, a jól ismert Fröccsterasznál végre úgy érinthet meg az ünnepi, télies hangulat, hogy a forralt borod, puncsod mellé fővárosi kedvencek hozzák el a kényelmesen fogyasztható különlegességeiket. Sőt, ebben a formában még sosem találkozhattunk a Mazel Tov, a Tereza vagy a 101 Bistro csapatával és fogásaival, nekik is új és izgalmas ez a téli kaland!
Így süss tökéletes karácsonyi linzert
A linzerben sok más mellett az a nagyszerű, hogy sokáig eláll – már ha megmarad. Így akár hamarosan el is kezdheted a karácsonyi sütögetést, ha előre dolgoznál, vagy ha megtartanád az ünnepre tervezett sütik főpróbáját, hogy a nagy napra szinte minden stimmeljen.
Minden van benne, csak tök nincs: a pumpkin spice latte fűszerkeverék eredeti receptje
Egyre melegebb kabátokban járunk, egyre magasabb hőfokra állítjuk a fűtést, egyre inkább megkívánjuk a fűszeresebb, izgalmas ízvilágú ételeket – legyen szó főételről vagy épp édességről. A pumpkin spice is talán ennek köszönheti a nagy népszerűségét, na de mi is van benne? Annyit elárulhatunk, hogy tök nincs.
Vega mennyország: 5 izgalmas, húsmentes gombaétel
A vegetáriánus fogásoknál néha az az érzésünk, hogy köretet eszünk körettel. A gomba azonban remek húspótló, rengeteg módon elkészíthető, fűszerezhető alapanyag, ami semmivel össze nem téveszthető, extra textúrát ad a fogásoknak. Az alábbi öt recept mindegyike ezzel játszik.