5 perc jóga Johannával: jógázz bárhol

2019. május 16.
Jön a nyár, a jó idő, a sok nyaralás. Ha a sok program közepette is szeretnél odafigyelni a testi és lelki egészségedre, akkor segítség lehet ez az összefoglaló. Összegyűjtöttük neked, hol milyen pózokat tudsz gyakorolni és így garantáltan stresszmentes lehetsz és kiegyensúlyozott, egész nyáron.

Ágyban jóga: reggel és este

Egy kis nyújtózás az ágyban reggel és este és máris jobban érzi magát az ember a bőrében. Még csak ki sem kell másznod az ágyból! A reggeli és az esti gyakorlatokról itt és itt olvashatsz.

Ülj törökülésbe és vidd hátra a jobb lábad, először kinyújtva. Majd lassan hajlítsd be és próbáld elkapni a jobb tenyereddel.

Az irodában

A sok üléstől nagyon el tud kezdeni fájni az ember háta, nyaka és a lábai is. Ez a póz segít, hogy megnyújtsd a combizmaidat és ellazulj. A bal lábad tedd a jobb lábadra behajlítva. Próbáld a bal térdedet, a jobb térd fölé helyezni. Ha tudod hajlítsd a jobb lábadat is és húzd fel a képen látható módon. Még több irodai póz.  

 

Otthon, szállodában a szőnyegen

Ha nincs időd órára menni, vagy még nincsen matracot, vagy csak elutaztál akkor is meg tudod csinálni ezeket az egyszerű pózokat, amelyek mind stresszoldó hatással bírnak. Hajlítsd be a térdeidet és tedd össze a talpaid. Finoman tolhatod a könyökök segítségével lefelé a térdeidet, vagy csak ülj így 3-4 mély légzésig.

A teraszon

Gyönyörű teraszon jógás képeket látni az interneten, ha te is szeretnél ilyesmit ajánlom figyelmedbe a Napüdvözleteket, amiből akár kis videót is készíthetsz, vagy néhány igazán látványos egyensúlyozó pózt.

A szabadban pedig egy finom hideg frissítő és máris megvan a napi vitaminbomba

Ruha: KEO Sportswear Capri szett,  JOHANNA10 kóddal -10% a végösszegből

Helyszín: ariahotelbudapest.com/hu/ 

Kövesd Johanna Facebook-oldalát és Insta-oldalát api inspirációkért, gyakorlatokért.

Fotó: Mark A. Rosta

Jó jógázást kívánok,

Namasté