Mit ne csinálj szex közben soha, ha jót akarsz

2023. október 11.
Öt olyan dolog, amit jobb elkerülni, ha élvezni is akarjuk az együttlétet. A bizonytalanságunk, gondolataink és a figyelmetlenség gyakran tönkreteheti a legjobb szexet is.
Mit ne csinálj szex közben
  • A védekezésről ne akkor beszéljünk, amikor már belekezdtünk, még előtte tisztázzuk a hogyant.
  • A jó szex mindenkinek mást jelent, vannak viszont olyan dolgok, amik mindenkit érintenek.
  • Ellentmondásos, de az sem segíti a gyönyört, ha a gyönyör elérésére koncentrálunk szex közben.

A jó szex mindenkinek mást jelent. Hosszú folyamat, mire megismerjük önmagunkat és a másik embert, és tudjuk, mi a jó nekünk és a partnerünknek. Gyakran a bizonytalanságaink, gondolataink és a figyelmetlenség gátolhatja, hogy teljesen elmerüljünk a szex élvezetében. Mutatjuk, mi az az 5 dolog, amit próbáljunk meg a lehető legjobban elkerülni szex közben, hogy a legteljesebb örömben legyen részünk.

1. Mindig beszéljük át a védekezést

Az egyik legnagyobb hiba, ha nem beszélünk a szex előtt a védekezésről. Soha ne becsüljük alá a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát. Ha bármi ezzel kapcsolatban bizonytalanságot kelt bennünk, mindenképp szóljunk a partnerünknek. 

Nem szégyen megkérdezni, volt-e szűrésen mostanában, különösen ha óvszer nélkül szeretnénk szexelni. (Ami egyáltalán nem javasolt futó kaland esetén, nem csak a szexuális úton terjedő betegségek, de a nem kívánt terhesség miatt sem.)

De még ha kínosan alakul is a beszélgetés, inkább ez, mint egy hosszadalmas kezelés utóbb. Ha a partnerünk elhárítja a szex előtt a védekezésre és biztonságra vonatkozó kérdéseket, lehet, hogy ebbe az együttlétbe nem kell belemennünk.

A védekezés kérdését nem ciki felhozni szex előtt, sőt, roppant fontos

A védekezés kérdését nem ciki felhozni szex előtt, sőt, roppant fontos

2. Ne szégyelljük, mire vágyunk vagy nem vágyunk

Szex közben a szégyenérzetet meg kell próbálnunk félretenni. Egy kapcsolatban csodás, örömet szerző élmény, ami erősíti a kötődést. Szeretjük a játékokat, filmeket vagy fétisünk van? Nem szeretnénk valamit megtenni? Mondjuk ki! Ha nincsenek elnyomott gondolatok, minden sokkal lazább és örömtelibb lehet szex közben.

3. Szex közben van hangja a testünknek

Teljesen normális, ha a testek érintkezése vagy az orgazmus hanggal jár szex közben. Mindenkivel így történik, ezt nem kell szégyellnünk vagy takargatnunk. Ideális esetben az egész együttlét egy kellemes időtöltés, amiben ezek csak apró részletek. Sőt, talán még szexinek is találjuk ezeket.

4. A saját testképünkkel nem vagyunk kibékülve

Nagyrészt a közösségi oldalakon és médián keresztül sugallt tökéletes nő képe miatt érzik sokan rosszul magukat a saját bőrükben. Tudatosítsuk: szex közben a partnerünk nem azt figyeli, van-e narancsbőrünk vagy sincs, lóg-e a karunkon a bőr vagy sem. Amikor együtt vagyunk, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat. Ha azt figyeljük, vajon előnyös-e a póz, amiben fekszünk, vajon a megvilágítás milyennek mutat minket, nem valószínű, hogy élvezni tudjuk a szexet.

5. Az orgazmusra koncentrálunk

A szex a közös élményről, kötődésről és annak felfedezéséről szól, mit szeretünk. Ha csak az orgazmus lebeg a lelki szemeink előtt szex közben, az egész élmény inkább stresszforrássá válik. Sőt, nehezebb lesz elérnünk az orgazmust is.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash