3 meglepő trükk, amivel azonnal elmúlik a puffadás

2024. január 17.
Ha téged is kínoz a feszítő, kellemetlen puffadás, próbáld ki ezeket a szakértők által javasolt trükköket, amikkel nemcsak hatékony, de gyors eredményt érhetsz el!

Almaborecet, a titkos fegyver

Lehet, hogy még nem jutott eszedbe lehúzni egy pár korty almaborecetet, pedig már jó ideje tudjuk, hogy valósággal csodát tesz a mikrobiommal. Mi több, az almaborecet az emésztésnek is rendkívül jót tesz, így hatékony gyorssegélyt nyújthat a puffadás megfékezésében: az almaborecet segít savasítani a gyomrunkat, ami a közvélekedéssel ellentétben kifejezetten jó dolog. Serkenti a különböző emésztő enzimek termelődését, így nagyon is jó ötlet lehet meginni belőle egy keveset étkezés előtt: keverjünk 30 ml almaborecetet egy pohár vízbe és húzzuk le, mielőtt még bármit is a villánkra tűznénk.

A választott italod

Az alkoholfogyasztás alapvetően nem túl jó a beleinknek és persze gyakran idézhet elő puffadást is. De ha már iszunk, érdemes megválogatni, hogy mi kerül a poharunkba, így ugyanis a puffadást is sokkal nagyobb eséllyel előzhetjük meg. Kerüljük a fehérbort, a pezsgőt és a habzóborokat, illetve a cukros koktélokat. Helyettük fogyasszunk inkább vörösbort, vagy alacsonyabb cukortartalmú töményeket, például vodkát vagy gint – természetesen ezeket is csak mértékkel! 

Kerüld a nyers ételeket (legalábbis egy időre)

Bár alapvetően nagyon jót tesz a beleinknek, ha nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, ha már kínoz minket a puffadás, inkább kerüljük el a nyers ételeket. A nyers élelmiszereket általában nehezebb megemészteni, így ha puffadás mellett fogyasztjuk őket, súlyosan megterheljük a már eleve nehézségekkel küszködő bélrendszerünket. Ideiglenesen próbáljuk inkább sütve, főve, vagyis könnyebben emészthető módokon fogyasztani a zöldségeket és gyümölcsöket, amíg helyreáll a bélrendszerünk egészsége.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images