6 virág, ami tavasszal villámgyorsan nő és kivirágzik

2024. február 24.
Tavasszal már alig várjuk, hogy gyönyörködhessünk a szebbnél szebb színekben. Mutatunk 6 olyan virágot, ami villámgyorsan tavaszi pompába borítja a kertünket vagy a balkonunkat.
Gyorsan növő virágok
  • A pillangóvirág nagyon gyorsan gyönyörű virágsorokat alkot a kertünkben tavasszal.
  • Számos olyan egynyári növény van, aminél nem kell sokáig várnunk, hogy kivirágozzon a kertünk, balkonunk.
  • A dália igazi klasszikus, és meglepően gyorsan megmutatja magát.

Ki mondta, hogy nagyon türelmesnek kell lennünk ahhoz, hogy csodaszép kertünk legyen? Most azoknak mutatunk 6 gyorsan növő virágot, akik nem szeretnek várni. 

Számos egynyári növény van, melyek tavasszal hamar zöldbe és szebbnél szebb színekbe borítják a kertet, balkont virágaikkal.

1. Pillangóvirág, a virágágyások gyorsan növő egynyári kedvence

Bár nem éli túl a következő telet, a pillangóvirágnak mégis ott a helye a tavaszi kertünkben. Nagyon gyorsan növő virágként ugyanis már korán megmutatja magát, ráadásul hat hónapon keresztül ontja bűbájos virágait. Szereti a napfényt, viszont érdemes széltől védett helyre telepíteni, ha sokáig akarjuk élvezni szépségét.

2. Madármályva, a leggyorsabban virágzó bokor

Fél-örökzöldnek is nevezhetjük a madármályvát, ami nagyon gyorsan nő. Néhány hónap alatt is képes akár 2 méter magasságot is elérni. Ráadásul gyönyörű, dús bokorrá formálódik, ami már az első évtől virágot hoz. A fehér, rózsaszín és mályvaszínű szirmok leginkább a hibiszkuszra emlékeztetnek.

3. Lonc, ami villámgyorsan befedi a falakat

Csodaszép virágzó kúszónövény a lonc, ráadásul roppant gyorsan nő. Pár hónap alatt befut akár egy 10 méteres falat, pergolát vagy kerítést. Ha megfelelő a talaj és nem tűzi közvetlenül a nap, látványos virágfüggönyt hozhatunk létre loncból.

4. Golgotavirág, az egzotikus virág, ami villámgyorsan nő

A golgotavirág gyorsan csodás virágba borít nagy felületet

A golgotavirág gyorsan csodás virágba borít nagy felületet

Ma már Magyarországon is megél a golgotavirág, ami júniustól az első fagyokig lélegzetelállító virágokkal kápráztatja el a kertészeket. Nagyon gyorsan futja be a rendelkezésére álló teret, és hozza hatalmas virágait. Okozhat némi fejtörést a megfelelő tájolás, mivel a golgotavirág nem bírja a szelet, napfényre viszont kifejezetten szüksége van.

5. Nyáriorgona, ami a lepkék kedvenc gyorsan növő bokra

A nyáriorgona nem csak gyorsan nő, de virágai a pillangókat is a kertünkbe vonzzák

A nyáriorgona nem csak gyorsan nő, de virágai a pillangókat is a kertünkbe vonzzák

Pillangófának is nevezik a gyorsan növő bokros virágot. Nem véletlenül, hiszen tavasztól nyár végéig a kertünkbe vonzza a lepkéket elbűvölő illatával és virágaival. Így nemcsak a csodaszép virágokban gyönyörködhetünk, hanem a szebbnél szebb pillangókban is. Ami külön jó hír, hogy a nyáriorgona alapvetően igénytelen növény, nem igényel kifejezett gondozást, így kezdő kertészek számára is ajánlott.

6. Dália, elengedhetetlen gyorsan növő egynyári virág

A dália is gyorsan növő virág

A dália is gyorsan növő virág

Az utóbbi években ismét nagyon népszerű lett a dália a kertekben és balkonokon. Nem csoda, hiszen a magról is vethető egynyári virág nagyon gyorsan változatos színekben pompázó virágokat hoz. Ehhez nem kell mást tennünk, csak választanunk egy széltől védett, de napfényes helyet a virágunk számára.

Forrás: Marie Claire France, fotó: Unsplash