5 étel, amit mindennap ennünk kell a tavaszi hajhullás megelőzésére

2024. március 02.
Az étkezési szokásaink kulcsfontosságúak a hajunk egészségében. Ha nem akarunk a tavaszi hajhullás miatt bosszankodni, érdemes a bőrgyógyász szerint az általa felsorolt 5 ételt mindennap ennünk.
Tavaszi hajhullás megelőzése
  • A tavaszi hajhullás megelőzésében az étkezésünké a főszerep.
  • Nem csak bizonyos ételek, de fűszerek is segíthetnek, hogy megelőzzük a tavaszi hajhullást.
  • A fahéj például segíthet, hogy tavasszal ne tapasztaljunk hajhullást.

A tavaszi hajhullás megelőzésében nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is tápláljuk a hajunkat. Ha nem fogyasztunk eleget azokból az ételekből, fűszerekből, melyek a megfelelő tápanyagokat tartalmazzák, hiába a sok drága kezelés és szer, a hajhullás nem előzhető meg.

A bőrgyógyász összeállította, milyen ételekből kell mindennap fogyasztanunk, ha meg akarjuk előzni a tavaszi hajhullást.

1. Fahéj a tavaszi hajhullás ellen

Nagyon hasznos fűszer a fahéj. Ám nem csak a vércukorszint egyensúlyban tartásához lehet hasznos. Mivel serkenti a vérkeringést, így a fejbőrbe is több oxigénben gazdag vér érkezik. Ez hozzájárul a hajhagymák egészségéhez és a tavaszi hajhullás megelőzéséhez.

2. Együnk spenótot, ha meg akarjuk előzni a tavaszi hajhullást

Ez a leveles zöld rengeteg tápanyagot tartalmaz, ami szükséges – különösen egy kimerítő tél után – a szervezetünk, így a hajunk egészségéhez is. Ha nem jut hozzá a szervezetünk a megfelelő tápanyagokhoz, az hajhullás formájában is megmutatkozhat. A spenót többek között az alábbi ásványi anyagokkal és vitaminokkal járul hozzá a tavaszi hajhullás megelőzéséhez:

  • Vas
  • Folsav
  • A-vitamin
  • béta-karotin

Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy a haj ne váljon töredezetté és segítse a hajszálak növekedését.

3. Édesburgonya a tavaszi hajhullás megelőzéséhez

A tavaszi hajhullás megelőzéséhez az édesburgonya is nagyon hasznos étel

A tavaszi hajhullás megelőzéséhez az édesburgonya is nagyon hasznos étel

Rengeteg béta-karotint tartalmaz az édesburgonya, ami hozzájárul a fejbőr egészségéhez, így a tavaszi hajhullás megelőzéséhez. A nagy mennyiségű A-vitamin, ami a növényben található, szintén segíti a hajszálak növekedését.

4. Joghurt is kell a tavaszi hajhullás megelőzéséhez

A joghurt B5-vitamint tartalmaz, ami a kutatások szerint segíthet megelőzni a tavaszi hajhullást. Emellett tartalmaz probiotikumot is, ami a bélflóra és a bőr mikrobiomjának egészségét is támogatja. Ez szintén nagyon fontos, ha a tavaszi hajhullás megelőzése a célunk.

5. Tavaszi hajhullás ellen együnk tojást

Nagy mennyiségű fehérjét és biotint tartalmaz a tojás. Ha ezek hiányoznak a szervezetünkből, a kutatások szerint összefüggésbe hozható a tavaszi hajhullással is. Érdemes tehát mindennap fogyasztanunk belőle, ha meg akarjuk előzni a tavaszi hajhullást.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash