Ez most a kedvenc hasizomgyakorlatunk, amivel nyárra formába lendülünk

2024. április 23.
Ha elkezdjük rendszeresen végezni ezt a hasizomgyakorlatot, már rövid idő alatt észrevehetően megváltozik nem csak a testtartásunk, de a hasunk is. Sokkal laposabb lesz.
Legjobb hasizomgyakorlat
  • Ha hatékony hasizomgyakorlatot keresünk, mindenképp végezzük ezt a gyakorlatot.
  • Szerencsére egyetlen felülést sem kell végeznünk, hogy a hasunk laposabb legyen, elég ez a hasizomgyakorlat.
  • Már nyolc nap alatt látszik a hasizomgyakorlat eredménye, ha mindennap végezzük.

Már kezdjük érezni, hogy ideje lenne mozognunk, ha nyárra formába akarunk lendülni. Egy egyszerű és hatékony hasizomgyakorlat mindig jól jön, ha laposabb hasat szeretnénk. Idén valószínűleg ez lesz a kedvenc hasizomgyakorlatunk.

Miért jó ez a hasizomgyakorlat?

Azt már az elején le kell szögeznünk, hogy nem a hasizomgyakorlatoktól lesz kockás a hasunk. Ha valóban szálkás és kidolgozott hasizmokat akarunk, ahhoz megfelelően kell étkeznünk, emellett az egész test edzése, erősítése és az izomépítés, izomtömeg növelése a legfontosabb. 

A videón látható hasizomgyakorlat sem azért hatékony, mert naponta száz felüléssel ígér kockás hasat. Ugyanakkor több oldalról is megtámogatja a hasizmok formálását, sőt, más jótékony hatása is lehet:

1. Ellentétes kéz-láb használat

Ahogy látjuk, ennél a hasizomgyakorlatnál az ellentétes kar és láb mozdul egyszerre. Ez roppant hasznos, hogy az agyunkat dolgoztassuk és frissen tartsuk. Eleinte meglepően nehéz lehet.

2. Egyensúlyozás

A talpon tartott tárgy remekül fejleszti a koncentrációt és az egyensúlyozó képességet. Ez szintén nem közvetlenül járul hozzá a hasizom épüléséhez, de nagyon fontos az általános jóllétünkhöz.

3. Törzs erősítése

Mivel a talajhoz nyomjuk a törzset a hasizomgyakorlat során, ez segít, hogy a tartásunk javuljon. Az egyenes hát és helyes tartás hatására máris laposabbnak látszik a hasunk.

4. Csípő erősítése

Mivel a lábak oldalra dolgoznak, így ez a hasizomgyakorlat a csípőizmok mobilitását is javítja, emellett erősíti is ezeket a nagyon fontos izmokat.

Hogyan végezzük a hasizomgyakorlatot?

Ha kipróbáljuk a hasizomgyakorlatot, látjuk majd, hogy a legnehezebb része a koncentráció. Emellett nem is tűnik majd fel, milyen keményen dolgoznak a törzs és a has izmai, hogy helyesen végezzük a hasizomgyakorlatot.

  1. Feküdjünk a hátunkra és emeljük a karokat és lábakat függőleges helyzetbe.
  2. Tegyünk az egyik talpunkra egy jógatéglát vagy bármilyen hasonló tárgyat (papucsot, könyvet stb). 
  3. Kilégzésre lassan engedjük oldalra azt a lábat, amin nem egyensúlyozunk semmit, illetve az ellentétes oldali kezet. Addig engedjük a végtagokat, amíg a derekunkat a talajra tudjuk szorítani közben.
  4. Belégzésre emeljük vissza a kart és a lábat. Ismételjük tízszer.
  5. Végezzük el a másik oldalra is a hasizomgyakorlatot.

Fotó: Unsplash