Gasztró
Nem piskóta: a mini csokoládés fatörzs receptje
Emlékeztek a Julie & Julia – Két nő, egy recept című filmre? Kolléganőnk nem egy híres konyhaművész, hanem a nagymamája kedvelt és bevált sütireceptjeinek elkészítésére vállalkozott. Ezúttal klasszikus ünnepi sütemények újragondolt változatát mutatja meg.
Leveskocka helyett alaplé – új trend születőben
Ma már nemcsak a szakácsok készítik alaplével a finom éttermi fogásokat, de a háziasszonyok is kezdenek újra rájönni arra, alaplé nélkül főzni nem érdemes. Új trend van születőben: az ízesített alapléből egészséges meleg ital lett, amit télen jólesik kortyolgatni.
A trükk, amivel pillanatok alatt karácsonyi kávét varázsolhatsz kotyogós kávéfőzővel
Profi kávészakértőt kértünk meg, hogy mutasson egy trükköt, amivel ünnepibbé lehet varázsolni karácsonykor a kávéfogyasztásunkat. Őrület, de nem lesz másra szükség, csak egy kotyogósra, jó minőségű kávéra, tejre és némi fahéjra!
Gigantesz – óriásbab fűszeres paradicsommártásban Steiner Kristóftól
Méthanában, úgy hét kilométerre a falunktól van egy apró taverna, amit Katherina vezet: szíve hatalmas, mint a felszolgált adagok is. Étterme, az Eikastikon egyik fő attrakciója a gigantesz, vagyis az óriás fehér bab sűrű, gazdag paradicsomszósszal.
Különleges karácsonyi ízek – Havas Dóra receptjei
Norvég halleves és jeruzsálemi kalács? Miért ne lehetne idén a karácsonyi menü is egészen más! Havas Dóra két isteni receptet hozott nektek. Az Adventi készülődés című hétvégi magazinműsorban – a Spektrum Home csatornán – az elkészítésüket is megnézheted.
Melengető rizottó magyar borral – karanténidőszakban is éttermi minőségű vacsora!
A legnépszerűbb olasz fogás valószínűleg mindannyiunk konyhájában a pasta, azaz a tészta. Hamar kész, és kimeríthetetlen változatosságban készíthető. Előzetes felkészüléssel azonban a másik olasz klasszikus, a rizottó sem megugorhatatlan műfaj. És sok típusához remekül passzol egy pohár testesebb fehérbor.