Nagy 2023-as wellnesshoroszkóp: tudd, hogy elég a kevesebb is!

2022. december 29.
Az elmúlt néhány év után már nem kíváncsisággal vegyes izgalommal várjuk az újévet, sokkal inkább szorongással attól, vajon mi vár ránk megint? Ezért fontos, hogy csak a saját céljainkra fókuszáljunk, így sokkal kisebb nyomást érezhetünk. Az asztrológus szerint 2023 annak az éve lesz, amikor megtanuljuk, mi a türelem, és hogy a kevesebb is elég jó, nem kell rögtön a maximumot hoznunk.
  • Bár mindenhonnan az új kezdet üzenete árad felénk, fontos, hogy emlékeztessük magunkat, 2023 januárja is egy ugyanolyan hónap, mint bármely másik.
  • Ahelyett, hogy 2023-ban azonnali sikereket akarnánk elérni, hagyjunk időt magunknak, és haladjunk ráérősebben a céljaink felé.
  • Mivel az új év két nagy retrográd közepén indul, jobb, ha a belső munkával foglalkozunk, és nem rögtön az év elején akarunk pontot tenni a nagy projektjeink végére.

A Mars retrográd január 12-ig tart, majd rögtön érkezik egy Merkúr retrográd is, így a nyugodt évkezdést el is felejthetjük rögtön. Pont ezért nem biztos, hogy az idő és energia, amit egy bizonyos munkába fektettünk, visszahozza a beletett munkát és pénzt. Ezért fontos, hogy inkább az önreflexióval indítsák az évet a csillagjegyek az asztrológus szerint, ne csapjanak azonnal a lovak közé. A 2023-as nagy wellnesshoroszkóp elárulja a csillagjegyeknek, mit tehetnek a testi-lelki egészségükért az új évben. 

Ahelyett, hogy 2023-ban azonnali sikereket akarnánk elérni, hagyjunk időt magunknak és haladjunk ráérősebben a céljaink felé

Ahelyett, hogy 2023-ban azonnali sikereket akarnánk elérni, hagyjunk időt magunknak, és haladjunk ráérősebben a céljaink felé

Ha arra is kíváncsiak vagyunk, mire számíthatunk az életünk más területein, nézzük meg a nagy 2023-as szerelmi horoszkópot, a 2023-as szexhoroszkópot és a 2023-as pénz- és karrierhoroszkópot is. 

Kos (március 21. – április 19.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Nem feltétlenül lesz könnyű a Kosok számára kapcsolódni a barátaikkal, erről a Merkúr tehet. Tavasszal remek lehetőség nyílik a csillagjegy szülötteinek, hogy új dolgokat tanuljanak. Ez összefüggésben lehet azzal, amit sportolnak vagy a self care rutinjukkal. 

Május környékén nagy változásokra számíthatnak a Kosok, átgondolhatják, kivel és hogyan érdemes együttműködniük. Ha úgy érzik, nincsenek jó helyen, remek alkalom nyílik a továbblépésre, fejlődésre, hiszen a Jupiter a Kos jegyében tartózkodik, ami erősíti az önbizalmukat, optimizmusukat.  

Ősszel ideális lesz a csillagok állása ahhoz, hogy részt vegyenek egy wellnesskúrán a csillagjegy szülöttei barátaikkal, amire szükségük is lesz a mentális, fizikai és érzelmi jóllétük érdekében, hiszen az év vége lehet az az időszak, amikor végre sikerül megvalósítani, amiről álmodtak egész 2023-ban.

Bika (április 20. – május 20.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Az új év ígéretekkel és lehetőségekkel indul, mégis úgy tűnik, hogy nehezen haladnak a dolgok 2023-ban, lassabban, mint azt a csillagjegy szülöttei szeretnék. Mivel a Bikák szeretik, ha a terveik minél gyorsabban és hatékonyabban valósággá válnak, most muszáj lesz lassítaniuk és megtanulniuk, hogyan lehetnek türelmesebbek. 

Május lehet a legszerencsésebb időszak az évben a Bikák számára, teljesen új módon közelíthetik meg addigi céljaikat. Nemcsak ambiciózusabbak, de hatékonyabbak is lehetnek, látják, hallják és értékelik a környezetükben élőket is. 

Az év második felében a csillagjegy szülöttei megértik, hogy már nem ugyanazok az emberek, akik voltak, de nem is szeretnének azok lenni, készen állnak, hogy ünnepeljék és örüljenek a fejlődésüknek a lehető leglátványosabb módon. 

Ikrek (május 21. – június 21.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Az Ikrek nem szeretnek lassítani, ám a 2023-as év eleji retrográdokat jobb, ha ők is hibernációszerű állapotban töltik. Még ha úgy érzik, lelkileg felvértezték magukat, hogy az újévi fogadalmukat végigviszik, hamar szembe találhatják magukat olyan helyzetekkel, melyek arra késztetik a csillagjegy szülötteit, hogy módosítsanak eredeti elképzeléseiken. 

A jó hír, hogy tavaszra minden adott lesz hozzá, hogy a megfelelő emberekkel, barátokkal és csapattársakkal körülvéve belevágjanak a fitneszcéljaik megvalósításába, az akaraterejük egészen új irányokba viheti az Ikreket. Április 21. és május 14. az a két nap 2023-ban, amikor különösen fontos, hogy a csillagjegy szülöttei saját magukat állítsák a fontossági sorrendjük elejére, és törődjenek az egészségükkel. Ha így tesznek, az ősz és a tél 2023-ban az érzelmi kötődésről és együttlétről szól majd.

Rák (június 22. – július 22.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

2023 szinte azonnal teliholddal indul, ami sokkal érzékenyebbé teheti a Rákokat, szeretteikkel komoly beszélgetésekre kerülhet sor rögtön az év elején. Ezért – vagy éppen ennek ellenére – az év eleje gyümölcsöző lehet kapcsolati szempontból a csillagjegy szülötteinek, de törődjenek magukkal – mentálisan, érzelmileg és testileg – többet, mint 2022-ben.

Tavasszal és ősszel a munka-magánélet egyensúlyra kell nagyobb hangsúlyt fektetnie a Rákoknak, ha el akarják kerülni a kiégést. Ez boldogabbá is teszi a csillagjegy szülötteit.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Mivel az Oroszlán nagyon optimista csillagjegy, ezért számukra az új év kezdete mindig azt jelenti, hogy tiszta lappal vághatnak bele az új dolgokba. Ez energiával tölti el őket, hegyeket tudnának megmozgatni az év első hónapjaiban. Ugyanakkor a kommunikációra jobban kell figyelniük, mert a retrográdok megnehezíthetik a kapcsolataikat szeretteikkel. 

Április közepén várható egy olyan lehetőség, ami tanulásra, fejlődésre sarkallja a csillagjegy szülötteit. Ezek a stimuláló energiák október közepén térnek vissza ismét. Ekkor egy plátói vonzalom is mozgatórugója lehet az Oroszlán tetteinek. 

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

A csillagjegy szülöttei általában abban találják meg a belső békét, ha listákat készíthetnek a tennivalókról és gondosan, sorban kipipálhatják azokat, Ám 2023-ba lépve úgy tűnhet, ezúttal ez a módszer sem segít. Erről a Mars retrográd tehet, amit január 12-ig még el kell viselnie a csillagjegyeknek. 

Ha ez önmagában nem lenne elég, a Szűz uralkodó bolygója, a hírvivő Merkúr szintén retrográdba kerül, ami hatással lehet a csillagjegy párkapcsolatára és önkifejező képességére. Ne most akarjanak tehát a Szüzek a kreatív projektjeik végére érni, hiszen könnyen kizökkenhetnek még a kedvenc tevékenységeik közben is. 

Tavaszra múlhat el a frusztráció érzése, és érezhetik úgy, hogy végre ismét önmaguk lehetnek. Ezért mindennél fontosabb, hogy törődjenek önmagukkal minél többet és ne hibáztassák magukat a csillagjegy szülöttei

Az év második fele roppant produktív lesz, rátalálhatnak a Szüzek a meditációra, ami sokkal boldogabbá teszi őket és sokkal békésebb érzelmi síkra kerülnek. 

Mérleg (szeptember 23. – október 22.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

2023 olyan nagy változásokat hozhat a csillagjegy szülötteinek lelki életében, amilyen 2015 óta nem történt a Mérlegekkel. Bár az év nem indul túl aktívan – a két retrográd miatt –, márciusra sokkal összeszedettebbnek érezhetik magukat mentálisan, spirituálisan és fizikailag is a csillagjegy szülöttei. 

Április 20. környékén olyan élményben lehet részük, ami felnyitja a szemüket és felrázza őket. A Mérlegek kapcsolata a barátokkal és kollégákkal nagyon fontos lesz ebben az évben. 

Skorpió (október 23. – november 21.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Az év azzal indulhat a Skorpiók számára, hogy számot vetnek, hányadán állnak valójában a legintimebb kapcsolataikkal, ami lelkileg kimerítő élmény lehet számukra, így jó, ha valamilyen lassú, felépülést, regenerálódást segítő mozgásformával, például jógával vagy tajcsivel ellensúlyozzák ezt. 

Februárban az újhold boldogsággal töltheti meg a csillagjegy szülötteinek szívét, bátrabban vághatnak bele álmaik megvalósításába. A tavasz megfelelő időszak lehet, hogy új, egészséges szokásokat építsenek be az életükbe, legyen az egy gyors reggeli jóga vagy ébredés utáni séta, ami energiával és lendülettel tölti el a Skorpiókat.

Ahogy telik az év, a csillagjegy szülötteinek magabiztossága növekszik, sokkal jobban kiteljesedhetnek kapcsolataikban és rátalálhatnak valódi önmagukra. 

Nyilas (november 22. – december 21.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

A csillagjegy szülöttei azzal kezdik az évet, hogy javítsanak baráti kapcsolataikon. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a közös üzleti kapcsolatokban is nagy lépéseket tehetnek, ami azért bonyolíthatja a személyes viszonyokat. 

Májusban szükség lehet rá, hogy a napi wellnessrutinjukon alakítsanak a Nyilasok, mert azt veszik észre, hogy elvesztették érdeklődésüket a korábban fontosnak vélt dolgok iránt, így másban kell megtalálniuk az örömet és szórakozást. A nyár elején utazás várhat a csillagjegy szülötteire, amire régóta vártak. 

Bak (december 22. – január 19.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Nem biztos, hogy jó újévi fogadalmat tettek a csillagjegy szülöttei. Ez már egészen korán bebizonyosodhat, így ne ragaszkodjanak az eredeti elképzelésekhez, legyenek rugalmasak, az sokat segít a mentális és érzelmi jóllétük szempontjából is. 

2023-ban legyen a Bakok jelszava a lassítás. Tudatosítsák magukban, hogy nekik is jár a pihenés és nem kell mindent egyedül megcsinálniuk. Ez fontos a testi egészségük megőrzése miatt is. Bízzanak a belső hangjukban és hagyják, hogy a 2022-ben szerzett sebek begyógyuljanak 2023-ban. 

Vízöntő (január 20. – február 18.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Bár általában előre gondolkoznak és racionálisak a Vízöntők, a 2023-as év kezdete még őket is meglepheti. Ez elveheti a kedvüket a cselekvéstől, lehúzza őket. A tél végével aztán visszatér a tevékeny énjük, és nagyobb lendülettel szállnak szembe a kihívásokkal, mint korábban bármikor, mintha pótolni akarnák a kiesett időt.

Tavasszal költözés várhat a Vízöntőkre, ami remek alkalom lehet arra is, hogy egészségesebb életmódra váltsanak. A lényeg, hogy megtalálják, ami nekik működik. Az év második felében várhat egy olyan utazás is a Vízöntőkre, ami után másképp látják a világot.

Halak (február 19. – március 20.) 2023-as nagy wellnesshoroszkópja

Az év első hónapjait úgy csinálhatják végig a csillagjegy szülöttei, mintha robotpilótára kapcsoltak volna. Február végére éledhetnek újra, addig minden olyan érzés lehet, mintha kötelező házi feladatot teljesítenének. Egy különleges ember segíthet kilendíteni a Halakat ebből az állapotból, aki hozzájárul, hogy tisztábban lássanak és megértsék, miért lehetnek hasznosak.

Az aktív, lendületes sportok segíthetnek, hogy nagyobb sebességfokozatba kapcsoljanak a nyár folyamán, ne hagyják ki a kalandokat! Bízzanak az emberekkel kapcsolatos megérzéseikben, mert így olyan támogatóra találhatnak az ősz folyamán, akitől sokat tanulhatnak és segíthet a céljaik elérésében.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!