Heti horoszkóp 2023. január 2-től: erős energiákkal indul az év

2023. január 02.
Merkúr retrográddal köszöntött ránk 2023, ami az év első három hetére rányomja bélyegét. Erős energiák veszik körül a csillagjegyeket, melyeket csak óvatos kommunikációval és tiszta szándékkal lehet megzabolázni, viszont ha sikerül meglovagolni a hullámokat, meglepő és nagy horderejű dolgok történhetnek velünk.
  • Sok olyan helyzet adódhat az asztrológus szerint 2023 első hetében, amikor félreértjük a másik szándékait, ezért ne ítélkezzünk túl hamar és ne vegyük komolyan a vicceket. 
  • Ha lehetséges, a klasszikus Merkúr retrográd alatti óvintézkedéseket tartsuk be, ne kötelezzük el magunkat és ne írjunk alá szerződéseket.
  • Nagyobb a hibázás lehetősége, ezért inkább olyan dolgokra fordítsuk az energiáinkat, melyeket igazán élvezünk.

A horoszkóp az javasolja, hogy ha lehetséges, töltsék a csillagjegyek a 2023. január 2-vel kezdődő hetet még szabadságon. Az asztrológus szerint minél inkább képesek vagyunk tisztelettel és hálával fordulni mások felé, annál nagyobb energiákat kaphatunk vissza az emberektől.

Erős energiákat ígér a heti horoszkóp 2023. január 2-től a csillagjegyeknek az asztrológus szerint

Erős energiákat ígér a heti horoszkóp 2023. január 2-től a csillagjegyeknek az asztrológus szerint

Ha szeretnénk tudni, mi vár ránk a szerelemben 2023-ban, itt olvashatjuk a nagy 2023-as szerelemhoroszkópot, ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, melyik csillagjegyekre köszönt gazdagság 2023-ban, a horoszkóp azt is elárulja.

Kos (március 21. – április 20.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

A csillagjegy szülöttei nem mindig képesek megregulázni indulataikat. A 2023. január 2-vel kezdődő héten a szokásosnál is több energiája lesz a Kosoknak, amit fontos mederbe terelniük. Ha úgy érzik, túlcsordulnak szeretettel, adjanak belőle a környezetükben élőknek. Ezen a héten engedjenek az univerzum hívó szavának, engedjék el magukat és tartsanak szünetet a munkában. Ne várják meg, míg az élet kényszeríti arra a csillagjegy szülötteit, hogy megálljanak. Töltsék tele a poharukat, ha úgy érzik, üres. Pihenjenek, még ha először úgy is gondolják, hogy nincs rá szükségük.

Bika (április 21. – május 21.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

A Bikákban tomboló energiát csatornázzák be valami új dolog elkezdésébe: munka, párkapcsolat, az élet új szakasza kezdődhet az új naptári évvel. A csillagjegy szülöttei több mint készen állnak, hogy hátat fordítsanak a réginek, és a friss, új lehetőségeket ragadják meg inkább. Ám az, hogy érzelmileg készen állnak, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a változás magától megtörténik. Vagy csak nem épp most. Bármilyen nehéz is, a héten az a feladata a Bikáknak, hogy türelmesek legyenek. Bízzanak a csillagokban, a változás közel van, és amikor meg kell történnie, meg is fog. Nem kell erőltetni és kényszeríteni.

Ikrek (május 22. – június 21.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

A hét elején úgy érezhetik a csillagjegy szülöttei, hogy valamit elfelejtettek. Lehet ez egy fontos teendő a listájukról vagy egy határidő. Nehéz megtartani a rendszerezettségét az Ikreknek a Merkúr retrográd alatt, még nehezebb bízniuk abban, hogy az életben pontosan az történik, aminek történnie kell. A január 2-vel kezdődő héten a csillagjegy szülötteitől nagy energiát igényel, hogy kétszer is ellenőrizzék a naptárukat, ám nem szabad ezen túl sokat aggódniuk. Emlékeztessék magukat arra, hogy nem kell mindent egy hét alatt elintézniük, amit 2023-ra terveztek. Fogadják el a támogatást és segítséget barátaiktól, munkatársaiktól, és minden könnyebb lesz.

Rák (június 22. – július 22.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

A hét nagy részében egyáltalán nem bánják a Rákok, hogy mindenki hozzájuk fordul a problémájukkal. Boldogan hallgatnak meg másokat. Amikor viszont a saját érzéseikről van szó, már teljesen más a helyzet. Ám azt csak a csillagjegy szülöttei gondolják úgy, hogy nekik az a feladatuk, hogy mások kisírhassák a vállukon magukat, fordítva ugyanez már nem jár. Ezen a héten azonban az univerzum emlékezteti őket arra, hogy a dolgok nem így működnek. Mindenkinek szüksége van rá (és megérdemli), hogy kifejezhesse magát, hogy támogatást leljen másoknál. Ebbe a Rákok is beletartoznak.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

A héten meglepődve tapasztalhatják az Oroszlánok, hogy melankolikus hangulatban indul számukra 2023. Lehet, hogy a múlton ábrándoznak, azokra az emberekre gondolnak, akiket elvesztettek, azokra a kapcsolatokra, amik megszakadtak. Még az is lehetséges, hogy lelkifurdalást éreznek azok miatt, akiket ők maguk martak el mellőlük azzal, hogy nem értékelték eléggé. Egy részük lehet, hogy szeretné felvenni a kapcsolatot ezekkel az emberekkel, hogy tisztázzák a régi érzéseket. Ha ez meg is történik, szinte azonnal megbánják a csillagjegy szülöttei. Ne feledjék, az idő megszépíti az emlékeket, de jobb a múltat hagyni a múltban.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

Az emberek idővel változnak, ez természetes. Fejlődünk, növekszünk, gazdagodunk. Az elmúlt év tapasztalásai és kapcsolatai megváltoztatták a Szüzeket is. Ez olyan finoman történt, hogy könnyű elsiklani felette a hétköznapok sűrű teendői között. A csillagjegy szülöttei ritkán néznek vissza, hogy a nagy egészet is megszemléljék. A január 2-vel kezdődő hét viszont remek alkalmat teremt a visszatekintésre, tanulságok levonására. Tudatosítsák magukban, mennyit tanultak, mivel lettek bölcsebbek, hogy megértsék, mindez hogyan formálja majd a következő napjaikat, heteiket, hónapjaikat.

Mérleg (szeptember 23. – október 23.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

Már egy ideje tartanak attól a Mérlegek, hogy kinőtték a világukat, mindenki kiismerte, túl kiszámíthatónak találja őket, a kreativitásuk elapadt és a legtöbbet jelentő célokat már maguk mögött tudják. Ezen a héten jó esélyt kapnak arra, hogy lerázzák magukról az ilyen félelmeiket. Ez könnyebb, mint gondolnák. Nem kell hozzá hegyeket megmozgatniuk, csodát tenniük vagy az egész személyiségüket megváltoztatni. Egyszerűen ki kell lépniük otthonról, olvasni, új dolgokat meglátni, új emberekkel beszélni, hogy megérezzék a lehetőségeket.

Skorpió (október 24. – november 22.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

Néha frusztráló a Skorpiók számára, hogy nem tudnak teljesen függetlenek lenni. Bár tökéletesen megértik, hogy az embereknek szükségük van egymásra, társas lények, senki sem képes egymaga boldogulni, ez nem jelenti azt, hogy a csillagjegy szülöttei ezt szeretik is. Semmit sem utálnak jobban a Skorpiók, mint a gyengeség vagy a másokra utaltság érzését. A január 2-vel kezdődő héten azonban jó dolgok történnek a csillagjegy szülötteivel, ha hagyják, hogy mások vezessék őket, még akkor is, ha több segítséget kérnek, mint amennyi kényelmes számukra. Ne feledjék, az emberek szeretik, ha úgy érzik, szükség van rájuk. Ez nem gyengeség, ez a kapcsolódás egyik formája, használják ki.

Nyilas (november 23. – december 21.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

Általában könnyű új célokat, feladatokat találnia a Nyilasoknak, melyekért képesek lelkesedni. A héten azonban úgy érezhetik, nehezebb magukból kipréselni az elhivatottságot egy-egy ügy iránt. Nem jönnek az ötletek, mintha elapadt volna a kreativitása a csillagjegy szülötteinek. Nem jó megoldás, hogy várnak, míg magától megváltozik ez a helyzet. Inkább maradjanak lendületben, próbálkozzanak, még akkor is, ha unalmasnak találják, amit éppen csinálnak. A rutin és berögződés nem tűnik túl vonzónak a Nyilasok számára, ám amikor nincs inspiráció, segíthetnek átlendülni rajta.

Bak (december 22. – január 20.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

Míg mások megelégszenek olyan eredménnyel, ami nagyjából megfelelő és elég, a Bakok tudják, hogy ők ennél többre képesek és többet érdemelnek. Ám a héten tartsák észben, hogy van olyan, hogy túl messzire mennek. Ha folyamatosan csak feszítik a húrt, a perfekcionizmusuk miatt elfelejthetik kiélvezni azt, ahol éppen vannak. Keményen dolgoztak a csillagjegy szülöttei, hogy felépítsék azt az életet, melyre büszkék lehetnek. Most az a feladatuk, hogy ne azon gondolkozzanak, hogyan lehet még jobb, hanem álljanak meg, és élvezzék, amit eddig elértek.

Vízöntő (január 21. – február 19.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

Féltett kincsként őrzik a függetlenségüket és bölcsességüket a Vízöntők, a január 2-vel kezdődő héten mégis szívesen elcserélnék mindezt egy stresszmentes és kötelességek nélküli életre. Fáradtnak érezhetik magukat, kimerültnek a másik emberekkel való törődéstől. A héten arra vágynak, most az egyszer róluk gondoskodjon valaki. Az érzelmi és fizikai fáradtság uralja ezt a hetet. Csak a hét végén enyhülhet, ha sikerül megkérniük egy barátot vagy családtagot, hogy vegyen le a csillagjegy szülötteinek válláról némi felelősséget. A felnőttség nem jelenti azt ugyanis, hogy mindent és mindig egyedül kell megoldaniuk.

Halak (február 20. – március 20.) heti horoszkópja 2023. január 2-től

A rózsaszín szemüveg kényelmes lehet. Sokkal könnyebb mindenkiben csak a jót látni, elsiklani a repedések felett, melyek már a kezdetektől ott húzódnak a kapcsolatukban. Bár elviselhetőbbé teszi a hétköznapokat, ezen a héten azonban túl frusztrált és szomorú lehet ahhoz, hogy fenntartsa az idilli képet. Jobb, ha a csillagjegy szülöttei végre őszinték lesznek magukkal és észreveszik azt is, ami nem tökéletes, kimondják, mi az, amivel nem elégedettek és határokat húznak. Rengeteg energiát öltek már eddig is abba, hogy működjön ez a kapcsolat, bízzanak abban, hogy az alapok elég erősek ahhoz, hogy kibírjanak egy ilyen egészséges konfliktust.

Forrás: The Cut Fotó: Getty Images, Unsplash

Olvass tovább!