Ma már felismerhetetlenek a karácsonyi filmek egykori gyereksztárjai

2022. december 25.
Emlékszel még a Reszkessetek, betörők! gonosz nagyfiújára, aki megkeserítette Kevin (Macaulay Culkin) életét? Ha igen, ma már, felnőttként biztosan te sem ismernél rá! De mutatunk rajta kívül még hat olyan gyereksztárt, akit imádott a közönség a klasszikus karácsonyi filmekben, de ma már fel sem ismernénk őket.
  • A gyerekszínészek a karácsonyi filmek központi szereplői, ám nem mindenki marad felnőttként a színészi pályán. 
  • A klasszikussá vált karácsonyi filmekben játszó színészek közül azonban még azok közül sem ismerünk rá néhányukra, akik sikeres filmes karriert tudhatnak magukénak.
  • Bár Macaulay Culkin hosszú utat járt be, míg mára családapa és sikeres zenész és színész lett belőle azóta, hogy eljátszotta Kevint, nem ő az egyetlen a Reszkessetek, betörők!-ből, aki teljesen más, mint amilyen gyerekként volt.

Hiába telt el már 30 év is a Reszkessetek, betörők! premierje óta, a mai napig nincs karácsony Kevin nélkül. De tudjuk, hogy néznek ki az akkori gyereksztárok ma, felnőttként – és mivel foglalkoznak?

Devin Ratray

Devin Ratray a Reszkessetek,betörők!-ben alakította Kevin gonosz nagytestvérét

Devin Ratray a Reszkessetek,betörők!-ben alakította Kevin gonosz nagytestvérét

Ő játszotta Buzzt a Reszkessetek, betörők! című filmben 1990-ben. Davin D. Ratray ma 45 éves, színész, producer és író. Buzz McCallister óta nem volt olyan szerepe, ami akár csak megközelítette volna a Reszkessetek, betörők!-et, játszott a Nebraska és A múlt hamvai című produkciókban.

Macaulay Culkin

Rögös út vezetett a Reszkessetek, betörők!-től Macaulay Culkin mai sikeréig

Rögös út vezetett a Reszkessetek, betörők!-től Macaulay Culkin mai sikeréig

Természetesen Kevin sem maradhat ki, szintén a Reszkessetek, betörők!-ből. Macaulay Culkin megjárta az elvonót az ikonikus gyerekszerep óta, de ma már nem csak a karácsonyi filmből ismerik. Sikeres zenész és a Saturday Night Live komikusa lett, tavaly pedig megszületett Brenda Songgal közös első gyermeke.

Miffy Englefield

Miffy Englefield, a Holiday gyereksztárja, ma a TikTok-on tevékenykedik

Miffy Englefield, a Holiday gyereksztárja ma a TikTokon tevékenykedik

Jude Law karakterének kislányát, Sophie-t a 2006-os Holiday című filmből Miffy Englefield játszotta. Miffy, akinek az eredeti neve Rebecca, ugyan az emlékezetünkben gyerekként él, az elmúlt 16 évben maga is felnőtt, és néhány éve anya lett. A közösségi médiában – leginkább a TikTokon – aktív, influenszerként videókat készít „a gusztustalan idős férfiakról, akik még mindig megjegyzéseket tesznek a filmbeli külsejére”.

Thomas Brodie-Sangster

Thomas Brodie-Sangster felnőtt színészként is sikeres lett

Thomas Brodie-Sangster felnőtt színészként is sikeres lett

Az egyik legcukibb kisfiú a karácsonyi filmekből kétségtelenül Sam a 2003-as Igazából szerelemben. Ő egyike azon gyerekszínészeknek, akiknek sikerült szép karriert befutniuk felnőttként is, bár valószínűleg csak azon töprengünk, mikor ma, 20 évvel később látjuk őket egy filmben, vajon honnan olyan ismerős az arcuk. 

Thomas Brodie-Sangster az Igazából szerelem óta játszott Anya Taylor-Joy oldalán A vezércsel című sorozatban például, de bekerült a Csillagok háborúja-univerzumba és a Trónok harcába is.

Mara Wilson

Mara Wilson könyvet írt és felszólalt a gyerkszínészek szexualizálása ellen

Mara Wilson könyvet írt és felszólalt a gyerkszínészek szexualizálása ellen

Mara Wilson játszotta Susant a Csoda New Yorkban című karácsonyi filmben 1994-ben, bár legismertebb szerepe gyerekként kétségtelenül a Mrs. Doubtfire-ben volt Robin Williams mellett. Színészként ugyan nem sokat hallhattunk róla a kultikussá vált karácsonyi film óta, 2016-ban azonban kiadott egy könyvet  Where Am I Now?: True Stories of Girlhood and Accidental Fame (Hol vagyok ma? – Igaz történetek a kislánykorról és véletlen hírnévről). Az ezt követő évben pedig az Elle magazin amerikai kiadásának hasábjain jelent meg egy cikke, melyben a gyermekszínészek szexualizálása ellen szólalt fel.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!