Karácsonyi film kvíz: hány klasszikus karácsonyi mozit ismersz fel egy képkockából?

2023. december 25.
Kívülről fújod a Reszkessetek, betörők!-et? Ezerszer láttad az Igazából szerelmet is? De vajon felismered a népszerű karácsonyi filmeket egyetlen képkockából?
Karácsonyi film kvíz
  • Biztosan ismerünk akkor is néhány mára klasszikussá vált karácsonyi filmet, ha magáért a műfajért nem annyira rajongunk.
  • Melyik a kedvenc karácsonyi filmünk?
  • Töltsük ki a karácsonyi film kvízt, és kiderül, vajon tényleg akkora rajongók vagyunk-e, vagy csak műkedvelők!

Ha csak egyetlen karácsonyi filmet kellene említenünk, a Reszkessetek, betörők! biztosan eszünkbe jutna. De vajon vagyunk akkora rajongói a karácsonyi filmeknek, hogy egy kvízben egyetlen képkockáról felismerjük, melyik ünnepi mozira gondoltunk?

A világ legnépszerűbb karácsonyi filmje

Miért pont a karácsonyi filmekkel kapcsolatban ne készítettek volna még felmérést? A Yahoo News volt kíváncsi arra, vajon melyik a világ legnépszerűbb karácsonyi filmje. Az eredmény alapvetően nem meglepő. Az viszont igen, hogy még csak megszorítani sem tudta egyetlen másik karácsonyi film sem az elmúlt 30 évben a győztest.

  1. Reszkessetek, betörők! Hiába az évek, a főszereplő, Maculay Culkin zűrös magánéleti epizódjai, a kis Kevin és családjának sztorijáról, a karácsonyi betolakodókkal való harcáról mondták azt a legtöbben (34 százalék), hogy ez a kedvenc karácsonyi filmjük. (Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a karácsonyi film kvízben is szerepel az egyik kérdésnél a Reszkessetek, betörők!)
  2. Karácsonyi történet (A Christmas Story) Nem új a karácsonyi filmek között a második helyezett sem, pontosan 40 éve láthattuk először. A történet szerint Ralphie Parker az egyik Észak-Indiana állambeli kisvárosban él a szüleivel és az öccsével. A kilencéves srác alig várja 1940 karácsonyát, remélve, hogy teljesül az álma, hogy saját Red Rider légpuskája lehessen. Világgá is kürtöli, hogy ennél pompásabb karácsonyi ajándékot el sem tud képzelni. Ám mindenhol ellenállásba ütközik: az ötlet nem csak szüleinek és tanárának nem tetszik, de még magának a jó öreg Télapónak sem.
  3. Snoopy és a karácsony Egy 1965-ös rajzfilm különkiadás lett a negyedik a legnépszerűbb karácsonyi filmek listáján. A válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy legszívesebben Snoopyval, Charlie Brownnal és a karácsony igazi szellemével tölti az ünnepet.
  4. Rudolf, a rénszarvas Az 1964-es film felújított változata lett a negyedik a listán, ami nem meglepő, tekintve a piros orrú rénszarvas népszerűségét az angolszász országokban.
  5. Mi a manó A Will Ferrell főszereplésével készült karácsonyi film Buddyról szól, akit a karácsonyi manók örökbe fogadtak és az Északi-sarkon neveltek fel.

Indulhat a karácsonyi film kvíz?

Ha készen állunk, töltsük ki a karácsonyi film kvízt! Összesen tíz kérdésre kell válaszolnunk. A kvízben mindegyik kérdésnél egy képet látunk, és a három lehetséges válasz közül kell kiválasztanunk azt, amelyik a helyes. Hány pontot érünk el a karácsonyi film kvízen?

Hány karácsonyi filmet ismersz fel egyetlen képkockából?

Karácsonyi film kvíz

Kívülről fújod a Reszkessetek, betörők!-et? Ezerszer láttad az Igazából szerelmet is? De vajon felismered a népszerű karácsonyi filmeket egyetlen képkockából?

Fotó: IMDB, Unsplash