Ismerted? Így működik a só és kávé trükk a hűtőszag ellen

2024. október 15.
Mivel a hűtőszekrény ajtaja jól zár, így nem csak a hideget tartja bent, de a különböző ételek keveredő szagát is. Mutatjuk azt a sóval és kávéval működő házi praktikát, ami egy csapásra megoldja a szagos hűtő problémáját!
Hűtőszekrény szagtalanítása
  • Senki sem szereti, amikor a hűtőszekrényben még sokáig ott ragad a különböző maradék ételek szaga.
  • Az egyszerű házi praktikával elejét vehetjük, hogy bebüdösödjön a hűtőnk.
  • Csak só és kávé kell hozzá, és soha többé nem lesz büdös szaga a hűtönknek!

A hűtőnk szaga még jóval azután is emlékeztethet rá, mit ettünk, hogy a maradék is kikerült onnan. A szagot, ami például egy fűszeres, hagymás étel után marad, mintha nem csak a környező más ételek, de a hűtőnk belseje is teljesen átvenné. 

Mutatunk egy remek házi praktikát a büdös hűtőszag ellen! Viszont ezúttal nem lesz szükségünk a szódabikarbónára, amit a legtöbbször a szagok eltüntetésére javasolnak. Ennél sokkal hatékonyabbat tudunk!

Így működik a kávé és só a hűtő szaga ellen

A TikTok-on osztotta meg egy Anna Viktori nevű felhasználó módszerét a hűtőszekrényben ragadt orrfacsaró szagok ellen. Nem használ mást hozzá, csak sót és őrölt kávét.

@anna.viktori

Did you know that salt and coffee can prevent unpleasant odors in your refrigerator? Definitely try this 👌. #kitchecleaninghacks #homehacks #lifehacks #refrigeratororganization #momlife #kitchentip

♬ This Will Be – audios4you

„Tudtuk, hogy a kávé és a só segíthet, hogy megelőzzük a rossz szagot a hűtőben?” – írta Viktori a videó alatt, amiben megmutatta, hogyan is működik a házi praktika.

  1. Keverjük össze a sót és őrölt kávét egy darab alufólián.
  2. Hajtogassuk össze az alufóliát, mintha egy kis batyu lenne.
  3. Fogpiszkálóval vagy villával üssünk néhány lyukat az alufólián, de ne túl nagyokat, nehogy a hűtőben kiszóródjon a belsejéből a só és a kávé.
  4. Tegyük a hűtőszekrénybe a szagtalanító só és kávé keveréket!

Az alufóliába csomagolt só és kávé a kis lyukakon át magába szívja a hűtőben rekedt rossz szagokat. De megelőzni is segít, hogy az erősebb aromájú ételek szagát minden más átvegye a hűtőszekrényben.

Hol használhatjuk még a kávét és sót szagtalanításra a lakásban?

Nem csak a hűtőnket mentheti meg a kellemetlen szagoktól a só és kávé. Sőt, akár a kávézaccot is használhatjuk szagtalanításra. Szárítsuk ki, majd tegyük egy lyukacsos tetejű edénybe. Ezt bármelyik helyiségben ott hagyhatjuk, ahol gyakran kell erős szagokkal megküzdenünk.

A sót is számos módon bevethetjük a kellemetlen szagok ellen:

  • Szórjunk sót a szemétbe, így nem kezd szagosodni.
  • Citromkarikára szórt sóval bármilyen erős szagot ledörzsölhetünk a kezünkről vagy valamilyen porózus felületről, például cserépedényről vagy vágódeszkáról.

A kávé és a só roppant sokoldalú módon hasznosítható nem csak a hűtőben, de az egész lakásban a rossz szagok ellen! Használjuk ezt az egyszerű házi praktikát és élvezzük az otthonunk kellemes illatát.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Getty Images, Unsplash