Ez a legjobb 5 perces reggeli meditáció, ha boldog akarsz lenni

2023. november 27.
Egyre nehezebb felkelni az ágyból, ám a téli depresszió ellen mégis hatásos, ha nem nyomjuk le még öt percre az ébresztőnket, hanem inkább felkelünk és egy rövid meditációval indítjuk a napot. Mutatjuk a kedvenceinket!
5 perc meditáció reggel
  • A meditáció az egyik leghatásosabb módszer a stressz és szorongás leküzdésére.
  • Nem kell órákig lótuszülésben lennünk ahhoz, hogy meditáljunk, akár maradhatunk fekve is az ágyban.
  • Mutatunk egy 5, 10 és 15 perces meditációt is, attól függően választhatunk, mennyi időnk maradt a reggeli készülődés előtt!

Érdemes azt a tíz percet, ami reggel magunkra jut, jól eltöltenünk. Például meditációval indítani a napot. Szerencsére találunk olyan 5-10-15 perces meditációkat, amiket pont azért alakítottak úgy, hogy a reggeli rohanás előtt még ráhangolódhassunk az előttünk álló napra, és stresszmentesen vágjunk bele a feladatokba.

Miért jó meditációval kezdeni a napot?

A mantrák, bizonyos képek, amiket magunk elé idézünk meditáció közben, segítenek, hogy a reggeli szorongás csillapodjon. A kutatások szerint ugyanis reggel lehetnek a legerősebbek a szorongás tünetei. Az erős stressz hatására pedig feszültséggel indul a nap, így sokkal nehezebb megőrizni a lelki egészségünket.

A rövid, ám hatásos meditációs gyakorlatok azokra a dolgokra irányítják a figyelmünket, melyekért hálásak lehetünk, amik boldogságot okoznak, vagy amiket egyébként nem is vennénk észre, mert alapvetőnek tekintünk az életünkben. 

5 perces reggeli meditáció

A legjobb akkor elvégeznünk a rövid meditációs gyakorlatot, amikor még ki sem keltünk az ágyból. Nem kell, hogy törökülésben vagy lótuszülésben helyezkedjünk el. Akár fekve vagy az ágy támlájának dőlve ülve is meditálhatunk 5 percet. 

10 perces reggeli meditáció

Ha tíz percünk van reggel egy napindító meditációra, helyezkedjünk el minél kényelmesebben, hogy minél tisztább tudattal kapcsolódhassunk önmagunkhoz. Érdemes elvégeznünk a meditációt, hogy kiegyensúlyozottabban, stresszmentesen indulhassunk a napunk. 

15 perces reggeli meditáció

A boldogságra hangolhatjuk magunkat a 15 perces reggeli meditációval. Nagyon fontos a fókusz a meditáció közben. Ha olyan képeket látunk a tudatunkban magunk előtt abban a 15 percben, míg tart a meditációnk, melyek számunkra a boldogságot jelentik, stressz- és szorongásmentesen kerülhetünk közelebb ahhoz a tudatállapothoz, amivel az egész napot kisimultabb lélekkel élhetjük meg.

Fotó: Unsplash