5 tipp, amivel feldobhatod a fürdőszobádat

2024. március 05.
Függönyök, tapéta, világítás – ezek mind segíthetnek, hogy ne kelljen vagyonokat elköltenünk a fürdőszoba felújítására, mégis boldogabban lépjünk be a lakásunk leggyakrabban használt helyiségébe.
Fürdőszoba dekor 2024
  • Bár úgy tűnhet, a fürdőszoba dekorációjában kicsi a mozgásterünk, mégis néhány apró ötlet egészen újjávarázsolhatja a helyiséget.
  • Teljes felújítást vagy csak egy kis csinosítást tervezel a fürdőszobádban 2024-ben? 
  • Mutatjuk, milyen könnyen megvalósítható dekorációs tippekkel dobhatjuk fel a fürdőszobánkat egyszerűen!

Nem kell levernünk a csempét és kidobnunk mindent a fürdőszobából, hogy egy kis pezsgést és lendületet vigyünk a dekorációba. Az újdonság varázsához elég, ha a fürdőnkben néhány apró tippel a kis részleteket dobjuk csak fel.

1. Legyen kényelmes a fürdőszoba

A fürdőszobára is tekintsünk úgy a dekorálásnál, mint bármelyik lakóhelyiségre

A fürdőszobára is tekintsünk úgy a dekorálásnál, mint bármelyik lakóhelyiségre

Amikor a fürdőnket dekoráljuk, gondoljunk rá úgy, mint az otthonunk bármelyik másik lakóhelyiségére. Tartsuk szem előtt ugyanazokat a kényelmi szempontokat, és ez legyen a vezérlőfonalunk, amikor megtervezzük a bútorokat és kiegészítőket, amiket elhelyezünk a fürdőben.

2. Textilek a fürdőszobában

Általában aprócska ablakok vannak a legtöbb fürdőszobában, így nem is gondolunk arra, hogy függönyöket tegyünk elé. Pedig egy kis textildarab, mint a fürdőszobafüggöny, hihetetlenül képes megváltoztatni a helyiség atmoszféráját.

3. Fürdőszobába tapéta?

A tapéta remek a fürdőszoba dekorálásához is

A tapéta remek a fürdőszoba dekorálásához is

Érdemes elgondolkodnunk azon is, hogy esetleg a víznek kevésbé kitett falfelületeken tapétát helyezzünk el a fürdőszobában. Ez ugyanis lehet mintás, növényi ornamentikával díszített, színes, így azonnal más hangulatot teremthet a fürdőben. Ahhoz, hogy jobban ellenálljon a párának, érdemes egy átlátszó lakkal lekennünk a felhelyezés után a tapétát, így megfelelően tartós is lesz, nem csak szép.

4. Színek a fürdőben

Ne ragaszkodjunk a fehérhez a fürdőszobában! Már régóta lehet csodaszép színes kiegészítők, kádelemek és bútorok közül választani. Így kellően vidám és az egyéniségünket kifejező dekorációval láthatjuk el a fürdőszobát is.

5. Ne féljünk a méretektől

Tévhit, hogy a kisebb bútorok és dekorációs tárgyak segítenek, hogy nagyobbnak tűnjön egy helyiség. Érdemes tágas, nagy tükröt választani a mosdókagyló fölé, és a széles szekrény is segít, hogy a keskeny fürdőszoba is szélesebb optikai hatást keltsen.

Forrás: The Telegraph, Fotó: Getty Images