3 frizura, amivel remekül leplezheted a tavaszi hajhullást

2024. április 14.
A tavaszi időszakban gyakori, hogy jobban hullik a hajunk. A jó hír, hogy vannak olyan frizurák és trükkök, amikkel átvészelhetjük, míg a babahajak ismét kibújnak és elmúlik a tavaszi hajhullás.
Tavaszi hajhullás frizura
  • A nők 40 százaléka tapasztalja a tavaszi hajhullást.
  • Mit tanácsol a fodrász, milyen frizura a legoptimálisabb a hajhullós időszak átvészelésére?
  • Mutatjuk a 3 legjobb hajstílust a tavaszi hajhulláshoz!

Számos ok kiválthatja a hajhullást, ám tavasszal sokkal gyakrabban tapasztalhatjuk a zavaró jelenséget. A tavaszi hajhullás több tényező együttállása miatt alakul ki, és szerencsére átmeneti probléma csupán. Legtöbbször nincs is különösebb teendőnk némi vitaminpótláson és megfelelő ápoláson kívül, magától elmúlik a tavaszi hajhullás. 

Viszont ez nem jelenti azt, hogy praktikus frizurákkal ne tehetnénk kevésbé zavaróvá a tavaszi hajhullás velejáróit. Mutatjuk, a fodrász szerint melyek azok a hajak, amik a tavaszi hajhullásos időszakban a legjobbak!

1. Ha a fejtetőn hullik a hajunk legjobban

A tavaszi hajhullásnál gyakori, hogy a fejtetőn tapasztaljuk leginkább a jelenséget. Érdemes ilyenkor egyik oldalra fésülni és úgy befonni, laza lófarokba fogni a hajunkat. De a fodrász a laza kontyot is kifejezetten javasolja a tavaszi hajhullás idején. A lényeg, hogy ne kényszerítsük feszes és szigorú frizurába a hajunkat, mert az csak ronthat a tavaszi hajhulláson.

2. Ha a választékunk szélesedik a tavaszi hajhullás miatt

Gyakori, hogy a választékunknál ritkul a hajunk a tavaszi hajhullás idején

Gyakori, hogy a választékunknál ritkul a hajunk a tavaszi hajhullás idején

Megoldás lehet abban az esetben, ha a választékunk mellett tapasztaljuk a ritkulást, hogy odébb fésüljük, máshol választjuk el a hajunkat. Ez fel is frissíti a hajtöveket és javítja a vérkeringést, így egyúttal csökkentheti a tavaszi hajhullást

A másik praktikus megoldás, ha átmenetileg frufrut is vágatunk. Ez drámai átalakulás lehet, ám még az is lehet, hogy a tavaszi hajhullás így segít egy új stílus kialakításában.

3. Ha elvékonyodott a hajunk a tavaszi hajhullás miatt

Gyakori a tavaszi hajhullás esetén, hogy a hajszálak is elvékonyodnak. Ilyenkor amellett, hogy minél lazább frizurába fésüljük a hajat, vagy csak hagyjuk szabadon, fontos az is, milyen termékekkel ápoljuk. Tápláló sampon és balzsam segíthet, hogy gyorsabban véget érjen a tavaszi hajhullás. Addig is hajtőemelő, volumennövelő készítményekkel kelthetünk dúsabb hatást.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images