Hollywoodi sztárok, akiknek a keresztgyerekeik is híresek

2024. április 01.
Nem könnyű nyomon követni a hollywoodi sztárok bonyolult kapcsolatrendszerét. Így mindig nagy meglepetést okoz, amikor kiderül két (vagy több) A-listás hírességről, hogy szoros szálak fűzik őket egymáshoz. Lássuk, hogy ki kinek a keresztszülője!
sztárok keresztszülők híres keresztgyerek

Nem meglepő, hogy a hírességeknek több kapcsolatuk van, mint az átlagembereknek – de néhány ilyen A-listás kapcsolat jóval túlmutat az üzleti életen és a családi kötelékeken. Sok szerencsés celebgyerek igazán híres keresztszülővel rendelkezik – és néhányan közülük maguk is szupersztárok lettek.

Tudtad, hogy Steven Spielberg két A-listás sztárnak is a keresztapja, vagy hogy melyik szerencsés fiatal bír nem egy, hanem egyenesen két híres keresztszülővel? Lássuk a történeteket az ismert szülőkről, akik úgy döntöttek, hogy ezzel a különleges kapoccsal örökre összekötik sztárbarátaikat gyermekeikkel!

Tyler Perry: Harry és Meghan Markle lánya, Lilibet

Harry, Meghan és Perry a pár Los Angeles-i házában Netflix Harry és Meghan című dokumentumfilmben (Fotó: Netflix)

Harry, Meghan és Perry a pár Los Angeles-i házában Netflix Harry és Meghan című dokumentumfilmben (Fotó: Netflix)

Meghan Markle és Harry herceg 2021-ben kérték fel régi támogatójukat, a filmmogul Perryt Lilibet Diána hercegnő keresztapjának, a hírt 2022-ben hozták nyilvánosságra. (A kislány keresztanyjának kilétét azóta is homály fedi.)

„Egy kis időbe tellett befogadni a kérést – nyilatkozta később színész-producer-rendező a házaspárról készült 2022-es Netflix-dokumentumfilmben. – Aztán arra gondoltam, hogy micsoda megtiszteltetés.”

A kisded 2023 márciusában tartott családias hangulatú keresztelőjén mintegy 30 vendég vett részt. A filmes Atlantából repült a pár kaliforniai Montecitóban található otthonába egy tízfős gospel kórus kíséretében, akik az Oh Happy Day és a This Little Light of Mine című dalokat adták elő – utóbbi dal szólt Meghan és Harry esküvőjén is.

Dakota Johnson: Jeremy Allen White lányai, Ezer és Dolores

A Vanity Fair 2022 júliusában interjúzott a A mackó című sorozat főszereplőjével, Jeremy Allen White-tal. A cikkből kiderült, hogy a Szürke 50 árnyalata-filmekből is ismert Dakota Johnson a keresztanyja a feleségével, Addison Timlinnel közös mindkét gyermekének, Ezernek és Doloresnek.

Bryan Cranston: Aaron Paul fia, Ryden

Amikor Aaron Paul bejelentette, hogy 2022 áprilisában érkezik második gyermeke, egy kisfiú, egy extra cuki hírt is megosztott: régi barátja, a Totál szívás című sorozatbeli színésztársa, Bryan Cranston lesz a baba keresztapja.

„A születésnapján kértem fel Bryant, hogy legyen a gyerekünk keresztapja – osztotta meg Paul, majd azzal viccelődött, hogy Cranston először visszautasította az ajánlatot, de csak viccből. – Nem, igazából nagyon izgatott volt, és nagyon megtisztelve érzi magát. Halálosan szeretem ezt az embert. Ő az egyik legjobb barátom, szóval igen, nem is volt kérdés, hogy őt választjuk.”

Vin Diesel: Meadow Walker

A Halálos iramban széria sztárja néhai kollégája, Paul Walker már felnőtt lányának, Meadow-nak a keresztapja.

Ráadásul Diesel volt az, aki egy púderkék öltönyben az oltárhoz kísérte Meadow-t a Dominikai Köztársaságban tartott esküvőjén, amikor 2021. október elején hozzáment vőlegényéhez, Louis Thornton-Allanhez. 

Diesel így nyilatkozott korábban a Meadow iránti szeretetéről: „Védelmezem őt. Ez az egész túlmutat a filmen.”

Elizabeth Taylor: Paris Jackson

A sztárcsemete 2021-es az Elizabeth Taylor nevével fémjelzett AIDS felszámolásáért rendezett bálon idézte fel szupersztár keresztanyjához fűződő szívmelengető emlékeit. 

„Folyton apró ajándékokkal leptük meg egymást. Minden alkalommal, amikor tudtam, hogy meglátogatom őt, kerestem valamit a szobámban, például egy karkötőt vagy egy plüssállatot vagy akármit, és elhoztam neki – mesélte Jackson. – Mindig boldog alkalom volt, amikor ők ketten az apámmal együtt voltak.”

Macaulay Culkin: Paris Jackson

Paris Jackson is ott volt, amikor híres keresztapja, Macaulay Culkin 2023 decemberében csillagot kapott (Fotó: Anna Webber/Variety via Getty Images)

Paris Jackson is ott volt, amikor híres keresztapja, Macaulay Culkin 2023 decemberében csillagot kapott (Fotó: Anna Webber/Variety via Getty Images)

Paris Jacksonnak van egy másik híres keresztszülője is. A pop királyának régi barátja, Culkin lett Michael Jackson középső gyermekének a keresztapja. Az énekes halála óta is rengeteg időt tölt Culkin és keresztlánya együtt, és a közösségi médiában dokumentálják is a közös pillanatokat. Még közös tetoválásuk is van.

Jennifer Aniston: Courteney Cox lánya, Coco

Ilyenek a valódi jóbarátok! A szoros kötelék Aniston és Cox között még szorosabbá vált, amikor Cox egykori kolléganőjét kérte fel Courteney lánya, Coco Arquette keresztanyjának.

„Jennifernek van a legnagyobb szíve – nyilatkozta Cox– , és ennél jobb keresztanya nem is lehetne.”

Jennifer Aniston be is bizonyította mindezt, amikor a közösségi médiában boldog tizenhetedik születésnapot kívánt keresztlányának, és egy sor aranyos régi képet osztott meg, amelyek  között volt  egy olyan is,  amihez  a következő  megjegyzést írta: „Boldog születésnapot, édes Cocoliciousom! Keresztmama SZERET téged!”

Mariska Hargitay: Christopher Meloni lánya, Sophia

A magyar származású Mariska Hargitay és a Law and Order: Különleges ügyosztályban játszó kollégája, Christopher Meloni sokkal több, mint legjobb barátok: gyakorlatilag családtagok. Amikor Meloninak és feleségének, Sherman Williamsnek 2001-ben megszületett kislányuk, Sophia, Hargitayt  kérték fel keresztanyának.

„Az első gyermeke születése és az, hogy beavattak csodálatos és szilárd hitvesi kapcsolatukba, mielőtt én is megéltem volna azt… Azt hiszem, Chris és Sherman nagyon nagy szerepet játszott abban, hogy végre láthattam egy igazán kiegyensúlyozott párt, akik szeretik egymást” – nyilatkozta Hargitay a People-nek arról, hogy milyen példát mutatott neki a házaspár.

Tim McGraw: Garrett Hedlund és Emma Roberts fia, Rhodes

Garrett Hedlund és exe, Emma Roberts részben azért választották fiuk, Rhodes keresztapjának McGraw-t, mert Hedlund együtt dolgozott a countrysztárral a 2004-es Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci és a 2010-es Reflektorfény című filmekben.

„Ő olyasvalaki, akit csodálok és tisztelek, nemcsak, mint varázslatos apát és férjet, hanem mint kiváló zenészt és színészt is. Régóta ismerem őt. Gyakran nevetünk ezen, mert már több mint 17 éve, hogy apát és fiút játszottuk a Tiszta szívvel fociban. Szóval először »apaként« ismertem meg őt, ráadásul a filmbéli szerep szerint kissé bántalmazó apaként.

De aztán együtt játszottunk a Reflektorfényben is, is azóta is nagyon közeli barátok maradtunk. Láttam a gyerekeit, a lányait, amikor egy, három, majd öt évesek lettek – mondta Hedlund, majd elmesélte, hogyan is „kérte” fel jó barátját erre a szerepre.

– Mikor körülbelül tizenkét hetes terhes volt Emma, felhívtam őt, és az első dolog, amit mondott, az az volt, hogy »Én vagyok a keresztapa«. Hogyan is vitatkozhatnál egy ilyen kijelentéssel?”

Norman Lear: Katey Sagal

„Rendkívüli ember vagy” – mondta Lear egy 2018-as podcastbeszélgetésben a Rém rendes család Peggy Bundyját alakító Katey Sagalnak, aki elárulta, hogy a legendás producer mutatta be egymásnak a szüleit. „Születésem óta ismerlek – tette hozzá Sagal – neked köszönhetem azt is, hogy világra jöttem.”

Steven Spielberg: Drew Barrymore és Gwyneth Paltrow

Drew Barrymore, Steven Spielberg és Gwyneth Paltrow (Fotó: SGranitz/WireImage, Getty Images)

Drew Barrymore, Steven Spielberg és Gwyneth Paltrow (Fotó: SGranitz/WireImage, Getty Images)

A két sztár nem csak az A-listás státuszban osztozik: Barrymore-nak és Paltrow-nak Spielberg a keresztapja. Gwyneth szülei, Bruce Paltrow és Blythe Danner születésekor választották a rendezőt kislányuk keresztapjának, Spielberg pedig Barrymore tinédzserkorában tett eleget a felkérésnek (akit korábban az E.T.-ben rendezett).

Jacqueline Bissett: Angelina Jolie

Marcheline Bertrand-hoz, Jolie néhai édesanyjához fűződő szoros kapcsolatának köszönhetően lett  Jaqueline Bisset lett Angelina Jolie keresztanyja. Bertrand 2007-ben, 56 éves korában petefészekrákban halt meg.

„[Jacqueline] nagyon fontos [Angelina] számára – árulta el egy forrás a People-nek a páros kapcsolatáról 2019-ben. – Nagyon közel állnak egymáshoz, és Jacqueline olyasvalaki, akit Angelina már régóta csodál. És persze ott van a kapcsolat az édesanyjával is.”

B.J. Novak: Mindy Kaling lánya, Katherine

A két színész-forgatókönyvíró A hivatalban alakítottak egy párt, a jó kapcsolat pedig azóta is töretlen közöttük: Kaling – aki az egyik kultkedvenc tinisorozat alkotója – 2019 májusában árulta el, hogy Novak fontos szerepet tölt be az életében lánya, Katherine miatt is.

„Az igazság az, hogy B.J. sokkal inkább családtag, mint simán barát. Ő a lányom keresztapja – nyilatkozta Mindy Kaling a Good Housekeepingnek. – Hetente egyszer átjön. Néha egyszerűen csak azért, hogy együtt lógjon Katherine-nel.”

Marisa Tomei: Zoë Kravitz

Marisa Tomei, Lenny Kravitz és Zoë Kravitz 2010-ben (Fotó: Jeff Vespa/VF1/WireImage, Getty Images)

Marisa Tomei, Lenny Kravitz és Zoë Kravitz 2010-ben (Fotó: Jeff Vespa/VF1/WireImage, Getty Images)

Ha nekünk is a világ legmenőbb szüleink lennének (mint Zoë-nak Lenny Kravitz és Lisa Bonet), akkor biztos, hogy a keresztanyánk is elég király lesz. Zoë Kravitznek ráadásul van a keresztanyjával egy közös tetoválása is.

Meryl Streep: Carrie Fisher fia, Billie Lourd

2019 májusában a Watch What Happens Live egyik adásában Andy Cohen arról kérdezte Billie Lourdot (akinek édesanyja a néhai Carrie Fisher), hogy mi a legjobb abban, hogy Streep a keresztanyja. Lourd pedig tökéletes választ adott:

„Hát, hogy ő Meryl Streep!”

Eva Longoria: David és Victoria Beckham gyermekei, Cruz és Harper

Eva Longoria is csatlakozott Victoria és David Beckham barátaihoz, Ken Paveshez és Marc Anthonyhoz, amikor kiválasztották Cruz és Harper nevű gyermekeik keresztszüleit. Harper a Beckham-klán elsőszülött lánya, akiért az egész család – és Longoria – rajong. 

Elton John: David és Victoria Beckham fiai, Romeo és Brooklyn

Julie Walters, Sir Elton John, Cruz Beckham, Romeo Beckham és Christopher Bailey 2015-ben egy filmpremieren (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images a Burberry számára)

Julie Walters, Sir Elton John, Cruz Beckham, Romeo Beckham és Christopher Bailey 2015-ben egy filmpremieren (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images a Burberry számára)

A Beckham-klán másik büszke keresztszülője nem más, mint Sir Elton, aki Beckhamék két legidősebb fiánál, Romeónál és Brooklynnál is ezt a szerepet tölti be.

Az biztos, hogy a legendás zenész élvezi ezt a szerepet, elég csak ránézni arra az impozáns tortára, amit Romeo tizenhatodik születésnapjára készíttetett.

Steph Curry és Ayesha Curry: Lindsay Lohan fia, Luai

Amikor Lindsay Lohan és férje, Bader Shammas 2024 februárjában részt vettek egy Golden State Warriors-meccsen, sokkal többet kaptak, mint az ilyenkor megszokott szuvenírek: a csapat sztárkosarasa, Steph Curry egy dedikált mezzel kedveskedett a sztárpár kisfiának, Luai-nak.

Az aláírás pedig a szokásos üzeneten felül egy nagyon is személyes kapcsolatról árulkodott: „Luai-nak… A keresztszüleid szeretnek téged!” – állt a mezen.

Ted Danson: Laura Dern fia, Ellery

Egy 2017-ben derült ki, hogy Ted Danson a keresztapja Dern fiának, Ellerynek (akinek az édesapja Dern exe, Ben Harper).

Dolly Parton: Miley Cyrus

Miley Cyrus mindig számíthat country-legenda keresztanyja, Dolly Parton támogatására (Fotó: Katherine Bomboy/NBC via Getty Images)

Miley Cyrus mindig számíthat country-legenda keresztanyja, Dolly Parton támogatására (Fotó: Katherine Bomboy/NBC via Getty Images)

Miley Cyrus mindig számíthat country-legenda keresztanyja, Dolly Parton támogatására, amikor nehéz idők járnak rá. „Mindig szerettem. Az évek során láttam őt felnőni, és láttam, milyen okos és tehetséges – emlékezett vissza Parton a London Evening Standardnek.

– Ha szüksége van a véleményemre valamiről, biztosan elmondom, [de] álmomban sem jutna eszembe felhívni őt, és számon kérni, hogy »miért csinálod ezt?« vagy »nem kéne ezt vagy azt tenned…«. Miley egyszerűen csak próbálja megtalálni a helyét, bontogatja a szárnyait, és repülni tanul.”

Joan Collins: Cara Delevingne

Joan Collins, A dinasztia dívája régóta jóban van a modell szüleivel, Pandorával és Charlesszal, és gyakran keresztezik egymás útját a modellel – akinek márciusban leégett a Los Angeles-i álomháza – a menő divatrendezvényeken.

„Cara csodálatos gyerek volt. A kedvenc kifejezése az »enyém« volt. Imádott a Spice Girlsre táncolni, gyönyörű koreográfiákat mutatott be nekem” – emlékezett vissza a színésznő.

Kim Kardashian: Khloé Kardashian lánya, True

Khloé Kardashian azon döntése, hogy fiatalabbik nővére, Kim legyen lányának, True-nak a keresztanyja és gyámja, kisebb törést okozott idősebb nővérével, Kourtney-val való kapcsolatában.

„Látva Kimberlyt anyaként, nagyon tisztelem a szülői képességeit. Nem mintha nem tisztelném Kourtney-ét, de jobban megértem Kim nevelési módszereit – mondta Khloé a A Kardashian-sztori 2018 szeptemberi epizódjában.

– De mindent összevetve a családunk nagyon közel áll egymáshoz, és annyira szeretjük egymást, hogy ha isten ments, bármi történne, tudom, hogy a lányom a legjobb kezekben lesz, függetlenül attól, hogy ki a törvényes gyámja.

Kim nagyon önzetlen volt a terhességem alatt – tette hozzá Khloé. – Mindig próbált segíteni abban, hogy a lehető legjobban érezzem magam, a legjobban nézzek ki, a legjobbat kapjam. Annyira biztos az életében, hogy úgy érzem, hihetetlenül jó keresztszülő lenne. Egyszerűen csak nagyszerű barát és testvér.”

Khloé Kardashian: Kim Kardashian lánya, North

Annak, hogy csatlakozott Kim Kardashianhez, Kanye Westhez és a kis Northhoz egy 2015 tavaszi örményországi útra, meg is lett az eredménye: amikor a család hazafelé tartott Los Angelesbe, egy kitérőt tettek Jeruzsálembe, hogy megkereszteljék Northot, és Khloét kérték fel keresztanyának.

„Leírhatatlan élmény volt – nyilatkozta egy forrás a People-nek az eseményről, amely a város örmény negyedében zajlott le. – Nagyon gyönyörű volt.”

Quincy Jones: Nicole Richie

A legendás producer régóta Lionel Richie barátja, így egyértelmű volt, hogy ő lesz a lányának, Nicole-nak is keresztapja. Egyébként volt egy másik keresztapja is: nem más, mint a néhai Michael Jackson.

Victor Garber: Jennifer Garner lánya, Violet

Az Aliasban végzett közös munkájuk óta közeli barátok maradtak, mostanra pedig gyakorlatilag egy családdá váltak: Garber a keresztapja Garner legidősebb gyermekének, Violetnek (akinek apja Ben Affleck, Garner exférje).

Lady Gaga: Elton John fiai, Zachary és Elijah

Lady Gaga, a két keresztfiú Zachary és Elijah, és Elton John férje, David Furnish 2022-ben (Fotó: Brian Feinzimer/Variety/Penske Media via Getty Images)

Lady Gaga, a két keresztfiú, Zachary és Elijah, és Elton John férje, David Furnish 2022-ben (Fotó: Brian Feinzimer/Variety/Penske Media via Getty Images)

Elton Johnnak volt egy nyomós oka volt rá, hogy Gagát válassza keresztanyának David Furnishsel közös két fia, Zachary és Elijah számára. „Nagyszerű példakép – nyilatkozta John. – Kiváló keresztanyja Zacharynek. Mindig átjött megfürdetni, amikor Las Vegasban járt.

Már a fellépőruháját viselte, mégis ott ült, és fürdette őt, miközben úgy nézett ki, mint Audrey Hepburn… aztán meg is etette… Mindannyian őrültek vagyunk ebben a szakmában, de ugyanakkor emberi lények is.”

Cameron Diaz: Drew Barrymore lánya, Frankie

Charlie angyalai összetartanak a filmvásznon kívül is, így nem meglepő, hogy Drew Cameront választotta kisebbik lánya, Frankie (exférjével, Will Kopelmannal közös gyermeke) keresztanyjának.

Nick Jonas: Kevin Jonas lánya, Valentina

Az énekes egy cuki Snapchat fotóval jelentette be újdonsült szerepét unokahúga, Valentina életében, aki Nick testvérének, Kevinnek és feleségének, Danielle-nek a lánya. „Az én gyönyörű unokahúgom a keresztelője napján. A sógornőm nővérével, Katie-vel lettünk a keresztszülők, ami mindkettőnk számára megtiszteltetés” – írta. 

David Beckham: Liv Tyler fia, Sailor

A kis Sailor talán hivatalosan is megütötte a keresztapa főnyereményét: Liv Tyler az Instagramon mutatta meg az akkor hét hónapos kisfiát, a büszke apát, David Gardnert és Beckhamet, Sailor keresztapját, amikor közösen ebédelni mentek.

Taylor Swift: Jaime King fia, Leo Newman

Swift hivatalosan 2016-ban lett a keresztszülője Leo Thamesnek, aki a legjobb barátjának, Jaime Kingnek a második közös fia Kyle Newmannel.

King elmondta, hogy könnyű volt meghozni azt a döntést, miszerint Swift legyen a keresztanya. „Az erkölcsössége és az értékei miatt, amiatt, ahogyan az emberekkel bánik, és hogy mennyire keményen dolgozik – mondta a Narancsvidék és a Szívek doktora című sorozatokból ismert színésznő. – Pontosan ilyen embert szeretnék a gyermekem vezetőjének és lelki védelmezőjének.”

Jessica Alba: Jaime King fia, James

Nem Swift az egyetlen híresség, aki fontos szerepet játszik King gyermekeinek életében. A színésznő egy 2013-as Instagram-posztban árulta el, hogy barátnője, Jessica Alba lett elsőszülött fia, James Knight „Ninája”, azaz keresztanyja. „Köszönjük, Jess a végtelen szeretetedet és ragyogásodat. Annyira hálásak vagyunk neked” – írta King. 

Busy Philipps és Jake Gyllenhaal: Michelle Williams lánya, Matilda

Jake Gyllenhaal a Túl a barátságon című filmben játszott együtt Williamsszel és Heath Ledgerrel, Matilda néhai édesapjával (Fotó: Getty Images)

Jake Gyllenhaal a Túl a barátságon című filmben játszott együtt Williamsszel és Heath Ledgerrel, Matilda néhai édesapjával (Fotó: Getty Images)

Micsoda szerencse! Michelle Williams lányának, Matildának nem egy, hanem egyenesen két híresség keresztszülője is van: Philipps (aki a Dawson és a haverok óta jóbarátja Williamsnek), és Gyllenhaal, aki a Túl a barátságon című filmben játszott együtt Williamsszel és Heath Ledgerrel, Matilda néhai édesapjával.

Sting és Trudie Styler: Madonna fia, Rocco Ritchie

Házasságközvetítőkből keresztszülők: Sting és felesége, Trudie Styler mutatta be Madonnát egykori férjének, Guy Ritchie-nek, így mégiscsak úgy illett, hogy őket választották kisfiuk, Rocco keresztszüleinek.

Jamie Lee Curtis: Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal vérében van a show-biznisz (édesanyja, Naomi Foner forgatókönyvíró, apja, Stephen Roark Gyllenhaal rendező, húga, Maggie pedig szintén színész), így természetes, hogy keresztanyja is egy hollywoodi nagyágyú, Jamie Lee Curtis lett.

Sia: Maddie Ziegler

Sia és Maddie Ziegler 2016-ban egy koncerten (Fotó: Mat Hayward/Getty Images)

Sia és Maddie Ziegler 2016-ban egy koncerten (Fotó: Mat Hayward/Getty Images)

Az énekesnő sokkal több, mint Maddie Ziegler mentora. „Ő a legjobb ember az életemben, de tényleg. És most már a keresztanyám – mondta Maddie a The Tonight Show-ban Sia-ról, akinek számos klipjében és élő fellépésén is szerepelt.

– Szóval ha bármi történne, ő fogadna be magához, ami nagyon király dolog. Aznap, amikor megismerkedtünk, rögtön egymásra kattantunk, és tudtuk, hogy ez egy különleges kapcsolat… rengeteg életre szóló leckét tanított nekem, amit sosem fogok elfelejteni.”

Forrás: People Fotó: Getty Images/Canva, marieclaire.hu