Gasztró
5 őszi süteményrecept, ami megédesíti a hetet
Kuckózzunk be egy pohár forró itallal és valami lélekmelegítő süteménnyel, takarózzunk be, nézzük az esőt vagy a sárguló leveleket, és ne gondoljunk egyáltalán arra, hogy mennyi kalóriát eszünk meg ezekkel a mennyei édességekkel – hiszen az élet annyival több, mint a kalóriák!
Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz
Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: ilyenkor van idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel. Ilyenkor indul a Gasztrohegy programsorozat is, hiszen az ősz és a tél azoké, akik az igazi különlegességet keresik.
Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve
Sokan félnek nekiállni egy egész csirke elkészítésének, pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, ráadásul sokkal izgalmasabb fogás készülhet. Most egy igazi őszi lakomát mutatunk, amiben több szezonális kedvenc – például a pirított dió vagy az édes szőlő – is helyet kap!
Az amaránt 5 jótékony hatása
Időről időre felbukkan valamilyen furcsa növény, amelynek a fogyasztását felkapja a nyugati társadalom, hiszen ha az inkák, az aztékok, a maják már fogyasztották, akkor biztosan nagyon különleges és rengeteg jótékony hatással bír. Jó pár éve a chia mag, majd a goji bogyó volt ilyen, most pedig az amarántról hallunk egyre többször. De mi az amaránt, és miért érdemes fogyasztani? Bernáth Melinda, a Smarta bloggere elárulja nektek.
Savanyított őszibarack mozarellával – egészen különleges ízélmény
Miért ne lehetne gyümölcsöt savanyítani? Amíg tart a szezon, érdemes például kipróbálnod őszibarackkal. Hering András, a Nosalty főszerkesztője elárulja a receptet, ami biztos, hogy eddig nem tapasztalt ízélménnyel gazdagítja az életed.
Magyar borpárok hüvelyesek mellé
Szinte mindegy, hogy milyen cikket olvasunk azokról az alapanyagokról, amelyekből többet kellene fogyasztanunk az egészségünk megőrzése érdekében, a hüvelyesek, így a bab, a borsó, a lencse és a csicseriborsó mind előkelő helyen szerepelnek. Most ezek mellé ajánlunk borpárokat.