Gasztró
5 szemet gyönyörködtető zöldborsós recept a klasszikus főzeléktől az elegáns tarte-ig
Imádjuk a friss zöldborsó színét és zsenge, édes ízét, ami egyszerűen minden ételt felvirágoztat. Ezúttal 5 izgalmas receptet hoztunk nektek, hogy minél változatosabban ki tudjuk használni a borsószezonban rejlő lehetőségeket.
Szintet lépett a dalgona kávé: ezúttal egy kis alkoholra öntve hódít
A karantén alatt nagy valószínűséggel mi is nekiálltunk habverővel felverni az instant kávét, hogy olyan krémes és sűrű masszát kapjunk, amit utána egy pohár jeges tejre tudunk kanalazni, és begyűjteni érte az elismerő Instagram-lájkokat. Azonban a dalgona kávé csak a bemelegítés volt, az igazi nagyágyú most jön!
3+1 mennyei áfonyás recept a könnyed nyári salátától a gyümölcsös proseccóig
Már elárasztotta a magyar áfonya is a boltokat, így érdemes néhány dobozzal beszerezni belőle! Nemcsak a reggeli zabkásánknak vagy a zabkeksznek, de a kecskesajtos salátának, sőt még a kedvenc alkoholos frissítőnknek is jól áll az áfonya.
3 különleges salátaöntet, amit még te sem próbáltál
Az olívaolaj, a majonéz, a natúr joghurt és a klasszikus balzsamecet négyesét bizonyára már régóta alkalmazzuk, de most, hogy itt a meleg idő, és egyre kevésbé kívánjuk a meleg főételeket, érdemes beszerezni egy-egy különlegesebb salátadresszinget az unortodox ízhatás – és persze az egészségünk – kedvéért.
A világ legegyszerűbb mogyoróvajas veknije
Az alábbi receptet eredetileg az amerikai Five Roses Flour szakácskönyvben publikálták még 1932-ben, az első nagy gazdasági válság idején. A nehéz időkhöz alkalmazkodva – mint amiket most is élünk – nem kell hozzá túl sok hozzávaló, egyszerűen elkészül, mégis megmelengeti a szívünket!