Esküvői sneakereket dobott piacra a menyasszonyoknak a Daalarna

2024. június 16.
A Daalarna gondolt egy merészet, és a Batz cipőmárkával összefogva egy exkluzív sneakerkollekciót álmodott meg, amely az esküvőjükön a kényelmet előnyben részesítő menyasszonyok mellett a stílust, minőséget és egyediséget szem előtt tartó nők első számú választása lehet mostantól. A cipők magával ragadó dizájnját a Daalarna stílusérzéke, míg a prémiumminőség garanciáját a Batz több évtizedes szakértelme adja, amely nem ismer kompromisszumot a kiváló alapanyagokban és az innovatív megoldásokban sem.
Esküvői sneakereket dobott piacra a menyasszonyoknak a Daalarna

Egy Daalarna termék nem csak menyasszonyoknak

Benes Anita, a Daalarna tulajdonosa és tervezője így mesél a különleges együttműködés kezdeteiről: „Már évek óta a terveim között szerepelt egy olyan sneakerkollekció létrehozása, amelynek darabjai akár egy esküvőn is megállják a helyüket. Bár már korábban is voltak bevállalósabb Daalarna menyasszonyok, akik a magas sarkú cipőt laposra cserélték, a kényelmes lábbelik korszakát a Covid robbantotta igazán be, és ez a trend azóta is töretlen. Persze egy jól megválasztott tűsarkúnak továbbra is helye van az esküvőn, és gyönyörűen passzol az esküvői ruhához, de a szertartások után, a vacsora és a buli alatt már inkább a kényelem kerül előtérbe. Azt vettem észre, hogy az esküvői sneaker mint kategória nem igazán létezett eddig, úgyhogy itt volt az ideje, hogy megalkossuk.”

Ráadásul a 14 darabból álló kollekcióval nem csak a menyasszonyokra, de azokra a még nem vagy már házas nőkre is gondolt a Batz és a Daalarna, korosztálytól függetlenül, akik szívesen felvennének egy stílusos és minőségi sneakert egy tárgyalásra, egy partira vagy akár egy romantikus vacsorára. „Évek óta azt a visszajelzést kapjuk a nálunk megforduló vásárlóktól, hogy nem csak életük egy-egy különleges eseményén szeretnék átélni a Daalarna életérzést, hanem a hétköznapokon is. Úgyhogy végre itt az alkalom, hogy ne csak menyasszonyként lehessen valaki egy Daalarna kreáció boldog tulajdonosa.”

Batz X Daalarna: Két márka, közös értékek

A különleges együttműködés profi csapatatot kívánt meg mindkét oldalról. A Daalarna mindig is híres volt a kompromisszumot nem ismerő minőségéről és megbízhatóságáról az esküvői ruhák terén, a Batz cipő pedig több évtizedes szakértelmével Közép-Európa egyik piacvezető komfortlábbeli-gyártójává nőtte ki magát, így nem volt kérdés, hogy a közös munka is hasonló értékek mentén zajlik majd.

„Ahogy a ruháknál, úgy a sneakereknél is a kényelem és a minőség a legfontosabb hívószavak a számomra. A Batz az a cég Magyarországon, akikben maximálisan megbízhattam a közös munka során, és akik időt és energiát nem sajnálva felkutatták nekem a világ legjobb alapanyaggyártóit. Így büszkén kijelenthetem, hogy a cipők kialakítása is igazi luxusminőséget képvisel. Ráadásul őszintén mondom, hogy még sosem viseltem ennyire kényelmes cipőt, amely ráadásul nem csak komfortos, de bármilyen alkalomra megállja a helyét. Az pedig, hogy a Batz csapatnak köszönhetően a teljes gyártás Magyarországon valósulhat meg, hab a tortán.”

Kárpáti Zoltán, a Batz tulajdonosa szerint is egy rendkívül szerencsés együttállás végeredménye az új kollekció, amely a két márka legjobb tulajdonságait egyesíti. „Mind a Batz, mind a Daalarna közös jelszavai a megbízhatóság, a kényelem és a minőség, amely most egy páratlanul stílusos sneakerkollekcióban testesült meg. Azt hiszem, hogy ennyire szofisztikált kollekcióval még sosem találkoztam, ahol a cipőfűzőktől kezdve a színharmónián át az anyagminőségig minden a legapróbb részleteikig végig lett gondolva. Ritka az az alaposság, amit a Daalarna csapatától megtapasztaltam. A cipővel kapcsolatos szakértelmet pedig természetesen mi adjuk a kollekcióhoz: olyan terméket hoztunk létre, amely hosszú évekig hű társa lesz viselőjének, és a különleges technológiának köszönhetően megőrzi a szépségét is.”

És hogy pontosan miben nyilvánul meg a Batz-féle precizitás? A cipők kialakításakor kizárólag a legjobb olasz bőrgyárak alapanyagaival és a legnívósabb gyártókkal dolgozott a csapat. Így kerültek a kollekció darabjaira világszínvonalú Vibram és Michelin gumitalpak – pont olyanok, amilyeneket a világ legmenőbb sneakergyártói is használnak. A cipőkben található bambusz talpbetétek pedig kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek, légáteresztőek és antibakteriális hatásúak.

„Ha valaki még ennél is tökéletesebb talpbetétre vágyik, akkor ajánlom, hogy jöjjön el valamelyik Batz mérőpontba, ahol tökéletesen a vásárló lábanatómiájának megfelelő betétet tudunk készíteni, a saját nevével ellátva. Körülbelül tíz éve indítottuk el egyedi talpbetétgyártási divíziónkat, melynek során egy 5000 szenzoros talpanalizálóval bevizsgáljuk a láb terhelését a maximális komfort érdekében” – meséli Kárpáti Zoltán.

A tökéletes precizitás jegyében a cipősdobozok kialakításakor is a legjobb minőség volt a cél, így a Batz X Daalarna kollekció dobozai is ott készülnek – a magyarországi Keskeny Nyomdában –, ahol a nemzetközi luxusmárkák nyomdatermékei. Így nem csak a cipők, de még a mágnessel záródó luxusdobozok is igazi gyűjtői darabok lesznek, és ezáltal örök emlékek.

A Batz X Daalarna sneakerkollekció

A 14 cipőből álló Batz X Daalarna sneakerkollekció darabjait négy színárnyalatban (fehér, pink, nude és fekete) álmodta meg Benes Anita, amelyek három jól elkülöníthető stílust ölelnek fel: az örök klasszikus cipőket, az esküvői sneakereket, valamint a trenddiktáló, igazi statement darabokat. A kollekcióban bárki megtalálhatja a számítását, aki egy igazán jól kihasználható, sokféleképpen viselhető, luxusminőségű sneakerre vágyik, amely örök darabja lesz a gardróbjának.

1. Fehér: Ezek a sneakerek kimondottan az esküvőket szem előtt tartva készültek, de természetesen azonkívül is bátran viselhetők akár egy könnyed nyári alkalmi ruhával vagy egy farmerrel párosítva. A tervezésnél a fő szempontok közé tartozott, hogy olyan csipkék és csillogós anyagok legyenek felhasználva a kialakításuk során, amelyek nem csak tartósak, de passzolnak is egy törtfehér színű esküvői ruhához. A jelenleg kapható sneakerek döntő többsége ugyanis hófehér színárnyalatú, amely a legtöbb esetben ezért erősen elüt a ruha színétől. A Batz X Daalarna kollekcióban több törtfehér (off-white) és egy hófehér verzió található meg, hogy mindenki megtalálhassa a kedvencét. „A fehér cipő egy valódi örök darab, ami szinte minden ruhadarabbal párosítható” – meséli Benes Anita. „A tervezésük során direkt olyan talpat, bőrt és formát választottam, hogy a lehető legtöbb szettel párosítható legyen.”

2. Nude: Benes Anita egyik kedvenc színe a nude, ezért mindenképpen szerette volna, ha a cipőkollekcióból sem marad ki ez a sokoldalú árnyalat. „A nude szín csodásan hosszabbítja a lábat, mert nem vágja el bokánál a viselőjét, így rövid szoknyákhoz és sortokhoz ideális választás. Ráadásul egy igazi jolly joker, hiszen mindenhez megy.” A kollekcióban három verzió található meg ebből a színből: egy csipkézett, egy hasított bőrből és egy fedett bőrből készült.

3. Pink: Természetesen nem maradhatott ki a Daalarna ikonikus színe, a pink sem, amely két verzióban található meg a kollekcióban. „Egy nagyon különleges árnyalatot, az úgynevezett shocking pinket (magyarul meghökkentő pink) választottam az egyik cipőnkhöz, amelyre egyébként napjaink egyik legmeghatározóbb színeként hivatkoznak a divatszakértők. Ez egy igazi statement darab, amely különleges neoprén anyagával is felhívja magára a figyelmet. A másik verzió egy fokkal visszafogottabb, tiszta pink cipő, amely a színeket kedvelő, de szofisztikáltabb vásárlók kedvence lehet.”

4. Fekete: Mindenki örök kedvence, a fekete is egy igazi must-have volt a kollekció kialakításakor. Benes Anita ugyanakkor csavart egy kicsit a dolgon, és a klasszikus szín mellé izgalmas csipkéket, valamint csillogó anyagokat választott, így alkalmi ruhákhoz is tökéletesen passzolnak ezek a darabok.

A Batz X Daalarna sneakerkollekció 2024. június 20-án debütál a Daalarna MIDSUMMER Fashion Show-n (ahol fel is lehet próbálni őket), és a daalarna.hu, valamint és a batz.hu webshopjában lesz elérhető világszerte.

 Fotó és videó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna