A lábad hálás lesz ezért a 6 mozdulatért

2022. szeptember 26.
A pilatesedző olyan pofonegyszerű mozdulatokat mutatott, melyekkel azonnal felpezsdül a vérkeringés a lábunkban, ráadásul nem kell hozzá végigcsinálni egy komplett másfél órás tréninget sem. Bármikor elővehetjük a gyakorlatsort, és átmozgathatjuk a cipőkkel, papucsokkal nyomorgatott lábfejünket.

A közösségi oldalaknak rengeteg hatalmas hibája van, viszont egyvalami a javukra írható. A pilatesinstruktorok, jógaoktatók és személyi edzők gyakran osztanak meg olyan mozdulatsorokat, gyakorlatokat, melyek bármikor beilleszthetők a rendes mozgásrutinunkba – változatosabbá téve azt –, de önmagukban is elvégezhetők, ha aznap csak öt percünk van a mozgásra, vagy azonnal kellene egy kis gyorssegély a lábunknak, vállunknak vagy éppen a derekunknak.

lab-torna

Az Instagramon osztotta meg @fridaflow svéd pilates- és jógaoktató azt a hat mozdulatot, ami a lábfejünknek tesz nagyon jót. Miután a nyarat a kényelmesnek tűnő, ám roppant egészségtelen flipflop papucsban töltöttük, vagy éppen sokat álltunk egy koncerten, és úgy érezzük, teljesen elmerevedett a lábfejünk, kész felüdülés lesz, ha azt a néhány percet rászánjuk, és átmozgatjuk a lábujjainkat.

Az első gyakorlat nehéznek tűnik, ám ha nem bízunk az egyensúlyozó képességünkben, nyugodtan kapaszkodjunk meg, és nyújtott karral egy szék támlájára vagy egy asztal szélére támaszkodva is segíthetjük a guggolást. Ahogy egyre jobban enged a lábfejünk, egyre nagyobb súlyt helyezhetünk a behajlított láb oldalára. A hasunkat tartsuk enyhén behúzva a mozdulat közben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fridaflow

A lábujjra emelkedést, majd lassú visszaereszkedést, sarkon járást és lábujjhegyen járást valószínűleg mindenki már az óvodában megismerte. Azonban az, hogy a kisgyerekek is ezt gyakorolják, nem azt jelenti, hogy csak nekik hasznos a gyakorlat. A felnőtteknél is segít a lúdtalp, bokasüllyedés, bütyök és más lábproblémák kezelésében, megelőzésében.

Miután jól átmozgattuk a lábfejünket, az utolsó gyakorlatot se spóroljuk el, hiszen a lazítás épp olyan fontos a boka ízületének mozgékonyabbá tételére, mint a lábfej izmainak erősítése a stabil lábtartásért.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!