Gasztró
Hol roppantsuk el a spárga szárát, és mit csináljunk a fás maradékkal?
A karanténidőszakban minden héten szombaton 17 órakor Instagram-élőzünk a hazai ökomozgalmak egy-egy képviselőjével. Szombaton, a live rovat harmadik részében a Felelős Gasztrohős munkatársával, Szabó Eszterrel beszélgettünk. A rovat sajátossága, hogy minden élőt egy-egy praktikus gyakorlati tippel zárjuk, most például spárgafeldolgozáshoz mutatunk két trükköt.
Zöldségből készült tészták és a legjobb receptek
Egy kis edzés nemcsak a karcsúságunk megőrzésében segít a karantén alatt, de a munka okozta stresszt is levezethetjük vele. Ennek érdekében az étkezésre is figyelnünk kell, az edzés utáni csirkét és rizst azonban nyugodtan lecserélhetjük egy-egy változatos ízbombára, amelyekkel akár még több fehérjét vihetünk be a szervezetünkbe.
Kiskert konyhai hulladékból? Egyszerűbb, mint gondolnád!
Sajnálod kidobni a levágott zöldségrészeket? Régóta tervezed, hogy nekifogsz a kertészkedésnek? Itt az alkalom! A vírus ideje alatt mentális egészségünknek is jót tesz a növénynevelgetés, a saját nevelésű zöldségek, gyümölcsök fogyasztása pedig egészségünk szempontjából sem utolsó. Adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy mit csinálhattok a zöldségmaradékokkal.