Ez az 5 legjobb innivaló, ha fogyni akarsz – és három, amit mindenképp kerülj

2022. október 18.
A kefir probiotikumokban gazdag, így a kutatások szerint segít a fogyásban. De mágikusan egyik innivalótól sem olvadnak le rólunk a kilók, ugyanakkor nem mindegy, mivel biztosítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget szervezetünk számára, mert a különböző cukros italokkal rengeteg rejtett kalóriát fogyaszthatunk el.
  • A legjobb ital kétségtelenül a víz, ha az a célunk, hogy fogyjunk, mivel nincs benne kalória és megfelelően hidratál.
  • Segítheti az ideális testsúly elérését a kávé, zöld tea és zöldséglé is.
  • Ha szeretnénk fogyni, mindenképp kerüljük a sok kalóriát tartalmazó, cukros üdítőket, ízesített kávékat és bizonyos gyümölcsleveket.

Bármilyen ital mellett is döntsünk, azt mindig tartsuk észben, hogy a különböző méregtelenítő teák és innivalók nem segítenek, hogy egyik napról a másikra leadjuk a súlyfelesleget. Nemcsak hatástalanok, de akár veszélyes, mérgező összetevőket is tartalmazhatnak. Ehelyett inkább az alábbi innivalókkal támogassuk a fogyókúránkat.

5-ital-fogyas

A vízen kívül a zöldséglevek fogyasztása segíthet fogyni

1. Víz

Ha szeretnénk fogyni, a víz a lehető legjobb választás. Kalóriamentes, eltelít, így megelőzhetjük a túlevést, ha elegendő vizet iszunk. Egy 2019-es kutatás eredményei szerint 5,15 százalékkal többet fogytak, akik vizet ittak napközben, mint azok, akik más folyadékokat is fogyasztottak.

2. Zöld tea

A zöld tea koffeint és olyan növényi antioxidánsokat tartalmaz, melyek gyorsítják az anyagcserét, így fokozzák a zsírégetést. Ezt egy 2005-ös vizsgálat bizonyította is, hogy akik három hónapon át zöld teát fogyasztottak, jelentősen vékonyabb lett a derékméretük, mint azoknak, akik a kontrollcsoportban nem ittak zöld teát.

3. Kefir

A kefir egy fermentált tejtermék, ami legalább 61-féle olyan probiotikumot tartalmaz, amire szüksége van a jótékony bélbaktériumainknak. A bélbaktériumok jelentős szerepet játszanak az ideális testsúly megtartásában és elérésben, a hasi zsír csökkentésében, így az inzulinrezisztencia, gyulladások megelőzésében. Ha nem szeretjük magában a kefir ízét, keverjük salátaöntetekhez vagy készítsünk gyümölcsturmixot belőle.

4. Fekete kávé

A kávé segíthet a fogyásban, de csak akkor, ha nem teszünk bele cukrot, nem ízesítjük mindenféle szirupokkal. Egy 2020-as kutatásban azt figyelték meg, hogy akik napi négy csésze kávét ittak 24 héten át, 4 százalékkal csökkent a testzsírszázalékuk azokhoz képest, akik nem ittak kávét.

5. Zöldséglé

Zöldséget enni mindig jó, hiszen rosttartalma semmivel sem pótolható. Ahogy a rendszeres zöldségfogyasztásnak, a zöldséglének is megvannak a maga előnyei, ha fogyni szeretnénk. Például egy 2010-es vizsgálat szerint azok a metabolikus szindrómával küzdők, akik naponta egy vagy több alkalommal alacsony sótartalmú zöldséglevet ittak, jelentősen többet fogytak 12 hét alatt, mint azok, akik hasonló étrenden voltak, de nem fogyasztottak zöldséglevet.

Mit ne igyunk, ha fogyni akarunk?

A kifejezetten ajánlott innivalók mellett vannak olyanok is, amiket jobb messziről kerülni, ha szeretnénk megszabadulni néhány kilótól. Az alábbi italokat magas kalóriatartalmuk miatt inkább ne fogyasszuk, ha fogyni akarunk:

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!